USR, pe baricade: Cere dezbatere în regim de urgenţă a OUG de abrogare şi retragerea legii graţierii

Partidul lui Nicuşor Dan solicită dezbaterea în regim de urgenţă a ordonanţei prin care Guvernul Grindeanu a decis abrogarea controversatei OUG 13 care mutila Codurile penale.
Silviu Dehelean-USR
Silviu Dehelean-USR (Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România va solicita dezbaterea în regim de urgenţă a ordonanţei de abrogare dată de Guvern, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, Silviu Dehelean, de la USR.

"În repetate rânduri cetăţenii României au fost minţiţi, atât cu privire la promovarea unui proiect de graţiere, a dezincriminărilor din Codul penal şi aşa mai departe. Este o problemă de credibilitate majoră. În al doilea rând, până în momentul de faţă nimeni nu şi-a asumat greşeala promovării acestei ordonanţe, din contră, reprezentanţii puterii continuă să susţină continuarea promovării acestora. De aceea, pentru că nu mai putem avea încredere, USR va solicita dezbaterea în regim de urgenţă a ordonanţei de abrogare dată de Guvern", a declarat Silviu Dehelean.

În acelaşi timp, USR continuă să solicite retragerea proiectului de lege depus de Guvern cu privire la graţiere, întrucât "s-a pornit de la un proiect prost un proiect care avea un cu totul alt scop decât cel enunţat".

"Şi pentru că această graţiere a fost invalidată de societate, considerăm că trebuie retras, şi decât să ai un proiect rău îmbunătăţit, mai bine unul nou care să vină după consultări cu instituţiile abilitate, cu magistraţii şi să se facă un studiu exact", a adăugat Silviu Dehelean.