PSD pierde pe mâna lui Dragnea. Chirică trage semnalul de alarmă

De la adoptarea ordonanţelor-elefant PSD a coborât în Iaşi, pe mâna lui Liviu Dragnea, cu 23% în sondaje vizând credibilitatea partidului în faţa susţinătorilor săi.
Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

Scandalul ordonanţei de urgenţă prin care s-a modificat Codul Penal - gest ce a scos în stradă sute de mii de români - pare să aducă grave prejudicii de imagine PSD, atrage atenţia primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirică, vicepreşedinte PSD naţional şi preşedinte judeţean PSD Iaşi, într-un interviu acordat stiripesurse.ro.

"Noi ne-am terminat sondajele pe judeţul Iaşi şi am văzut care a fost impactul acelei ordonanţe asupra credibilităţii PSD. E destul de greu să surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente. Uşor, uşor, de acum trebuie să muncim la refacerea încrederii. Încrederea trebuie să fie reciprocă, nu unilaterală, dar în primul rând trebuie să ai încrederea electoratului. Există şi acel aport emoţional, care contează foarte mult. L-am băgat la pierderi, dar el se va regla. Uşor, uşor, lumea o să înceapă să revină. Am văzut din ce în ce tot mai multe puncte de vedere optimiste, că o să treacă valul şi o să ne reluăm activităţile promise. Dar a rămas o stare de neîncredere asupra viitoarelor măsuri. Mai ales în rândul acelora care au fost votanţii PSD, nefiind afiliaţi vreodată la acest curent. Probabil că ei nu mai pot fi recuperaţi, s-au dus deja în alte direcţii. Sperăm să rămânem măcar cu masa critică pe care trebuie să o convingem când se apropie alegerile", a declarat Chirică, într-un interviu pentru stiripesurse.ro, care va fi publicat integral în curând.

Primarul Iaşului a fost principala voce critică faţă de linia adoptată de conducerea PSD în ultima perioadă, Chirică luând poziţie atât faţă de modul în care s-a gestionat situaţia OUG 13, cât şi, anterior, propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier, mai arată sursa citată.

Reamintim că sute de mii de români au ieşit în stradă în continuu, zi de zi, după ce Guvernul a adoptat, noaptea, pe furiş, faimoasa OUG 13 care urma să mutileze Codul Penal în favoarea corupţilor. Printre protestatari au fost inclusiv votanţi PSD