Tăriceanu, la BBC: "DNA şi Serviciile secrete sunt percepute acum ca instituţii corupte!"

În timp ce sute de mii de oameni au protestat în stradă indignaţi de intenţia PSD şi ALDE de a mutila Codul Penal în favoarea corupţilor, Tăriceanu vorbeşte la BBC despre abuzuri ale DNA şi neagă faptul că protestele ar avea de-a face cu revolta faţă de oficialii corupţi.
Protest la Guvern
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Într-un interviu acordat BBC pe fundalul uriaşelor proteste stradale stârnite de adoptarea ordonanţei ce urma să mutileze Codul Penal, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ţinut să infirme percepţia că protestele din România sunt manifestarea unui conflict între oficiali corupţi şi o societate care luptă împotriva acestui flagel. Ba mai mult, şeful Senatului a susţinut în interviul său că justiţia din România nu este independentă şi că procurorii DNA fac abuzuri.

„Regret să spun asta, dar sistemul judiciar din România nu este independent, iar aceasta este clar problema care trebuie să fie abordată în viitor”, a declarat preşedintele Senatului, preluat de digi24.ro, pentru BBC.

Cunoscut în România pentru criticile sale la adresa DNA şi a Justiţiei, Călin Popescu Tăriceanu a creionat apoi o imagine a procurorilor, mai ales a celor de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), care dau buzna, în echipă cu serviciile secrete şi lucrează mână în mână cu judecătorii, încălcând libertăţile cetăţeneşti într-un mod care nu a mai fost văzut de pe vremea comuniştilor.

„DNA şi serviciile de informaţii sunt percepute acum ca instituţii care nu respectă cadrul legal, care sunt corupte ele însele şi folosite ca pârghii importante în lupta politică din România”, a declarat Tăriceanu, personaj care, reamintim, a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Declaraţiile lui Tăriceanu au fost publicate în contextul în care peste 600.000 de români au protestat ieri revoltaţi de faptul că Guvernul PSD/ALDE a încercat să schimbe legislaţia penală a ţării printr-o OUG adoptată pe furiş, la miezul nopţii şi abrogată abia duminică, după zile în şir de proteste uriaşe. Mai merită menţionat că românii privesc cu scepticism ordonanţa de abrogare dată duminică de Guvern, suspectând capcane ascunse şi cer, în plus, demisia Guvernului, considerând că cei ce au aruncat ţara în haos trebuie să plătească.