Medvedev îl asigură pe Obama de continuitatea politicii externe ruse

Dimitri Medvedev. (VLADIMIR RODIONOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.05.2012

Dmitri Medvedev noul premier rus, care a participat în locul preşedintelui rus la summitul G8 de la Camp David, l-a asigurat pe liderul american Barack Obama de continuitatea liniei urmate de Moscova în ceea ce priveşte politica externă, în urma revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin.

“Am spus că prezenţa mea la Camp David, în calitate de şef al delegaţiei ruse, în timp ce preşedintele este ocupat să aprobe candidaturile membrilor guvernului, poate fi văzută ca un anumit simbol al continuităţii politicii externe şi al resetării”, a declarat Medvedev într-o conferinţă de presă la finalul summitului G8.

Premierul Medvedev, care, în mod neobişnuit, l-a înlocuit pe preşedintele Vladimir Putin la eveniment, a afirmat că resetarea relaţiilor ruso-americane s-a aflat pe agenda întâlnirii cu liderul american Barack Obama.

“Eu şi Vladimir Putin avem o concepţie identică în privinţa priorităţilor de politică externă, indiferent de ceea ce se scrie sau se spune uneori (...). Sunt mulţumit de întâlnire (cu preşedintele Obama – n.r.), care a avut loc potrivit diferitelor formate, în special în marja summitului. Aceasta înseamnă că schimburile vor continua”, a adăugat el.

Un reprezentant al Casei Albe a declarat, sâmbătă, la Camp David că autorităţile americane se aşteaptă la o continuare a participării active a premierului Dmitri Medvedev, artizanul “resetării” relaţiilor bilaterale, în dezvoltarea legăturilor dintre Moscova şi Washington, alături de preşedintele Vladimir Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor