Măsurile Guvernului Cioloş, aruncate la coş. Amenzi mai mici - sau deloc - pentru tăierile ilegale de pădure

Legea prin care parlamentarii au decis reducerea sancţiunilor pentru tăieri ilegale de pădure, ce fuseseră mărite de Guvernul Cioloş, a intrat în vigoare.
Tăieri în pădurile virgine
Tăieri în pădurile virgine (Greenpeace, Cristi Grecu)

Legea care scade amenzile pentru tăierile ilegale de păduri, adoptată recent de Parlament, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Digi24, cei care depăşesc cu mai puţin de trei procente cantitatea de lemn aprobată pentru tăiere nu vor mai plăti 8.000 de lei ca până acum, ci vor scăpa doar cu avertisment în cazul în care sunt prinşi.

Amenda a scăzut de 10 ori şi în cazul celor care dau undă verde pentru exploatarea copacilor bolnavi sau scoşi din rădăcini. 2.000 de lei este acum sancţiunea maximă.

Un raport Greenpeace arăta acum doi ani că ţara noastră pierde trei hectare de pădure în fiecare oră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne