PMP depune moţiune împotriva ministrului Sănătăţii. USR susţine demersul

Partidul înfiinţat de fostul preşedinte Traian Băsescu - PMP - va depune în Parlament moţiune simplă pe Sănătate.
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
12.06.2017

Partidul Mişcarea Populară, sprijinit de Uniunea Salvaţi România, a decis să depună o moţiune simplă pe Sănătate în care va cere demisia ministrului Florian Bodog, a anunţat luni, la Palatul Parlamentului, liderul grupului PMP de la Camera Deputaţilor, Eugen Tomac.

"Observăm că PSD se află într-un continuu exerciţiu de imagine şi imaginaţie. O să îl ajutăm pe domnul Dragnea şi o să îi dăm o soluţie în ceea ce priveşte remanierile din Guvern, dacă tot vrea să şi le facă. Observăm că pentru PSD sloganurile sunt utile doar în campania electorală. Anul trecut le-a promis românilor că medicii vor avea salarii de 3.500 de euro. Observăm că recenta lege a salarizării unitare a amânat această decizie cu o majorare de doar 25% începând de anul viitor.

Însă se pare că pentru Ministerul Sănătăţii bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cât mai predictibili în ceea ce priveşte achiziţionarea de vaccinuri şi, mai mult decât atât, haosul din Sănătate pare să nu ia sfârşit. Avem suflete nevinovate care decedează din cauza incompetenţei şi ăsta e un motiv extrem de temeinic pentru ca Opoziţia să îşi facă rolul de Opoziţie în Parlament şi venim cu o moţiune simplă prin care cerem ministrului Sănătăţii să plece", a declarat Eugen Tomac, citat de Agerpres.

Liderul PMP a precizat că moţiunea beneficiază de susţinerea celor de la USR, iar liberalii urmează şi ei să aibă marţi o şedinţă pe această temă.

"Domnul Dragnea are mai multe probleme interne pe care încearcă să le gestioneze, cum ar fi nepunerea în aplicare a promisiunilor electorale şi atunci caută un vinovat. La începutul anului, vinovatul era Cioloş pentru că a întocmit greşit proiectul de buget şi îi lipseau câteva miliarde, mai târziu a înfiinţat o comisie de anchetă care să ancheteze nu ştiu ce pentru că s-a umplut deja de ridicol celebra comisie şi acum şi-a găsit un nou subiect - îşi bate joc de propriul Guvern", a afirmat Eugen Tomac.

Moţiunea simplă are patru teme: vaccinurile, cele 3.000 de ambulanţe din programul de guvernare, lipsa de autorizare a spitalelor şi exportul paralel de medicamente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor