Maşinile lui Vlad Filat aduse la Centrul Anticorupţie

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a ridicat cinci maşini care aparţin fostului lider PLDM, Vlad Filat şi le-a adus la sediul CNA, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei anticorupţie.
Vlad Filat
Vlad Filat (facebook.com / VladFilat)

Potrivit Realitatea.md, ar fi vorba de un Mercedes Viano - C QU 810, Volkswagen Tuareg - C QU 852, Toyota Land Cruiser - C XG 001, Mercedes S-Class - C RP 750 şi un automobil de model ”Porsche” de culoare neagră, accidentat anul trecut de soţia lui Vlad Filat, jurnalista Angela Gonţa, în faţa unui centru comercial din Chişinău.

Automobilele ridicate de procurorii anticorupţie figurează în autodenunţul făcut de Ilan Shor, săptămâna trecută la Procuratura Generală.

”La solicitarea lui V. Filat, în perioada anilor 2012-2014, prin intermediul companiilor pe care le controlam, erau procurate automobile de model Mercedes Viano, de care el se foloseşte şi în acest moment şi care este înregistrat pe numele companiei Dufremall, două maşini Volkswagen Touareg, Porsche Macan, Toyota Land Cruiser şi altele care au fost înregistrate pe persoane afiliate lui, indicate de acesta, dar pe care nu le cunosc”, se arată în autodenunţul lui Shor.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în urma percheziţiilor efectuate, la domiciliul fostului premier au fost găsite lucruri care confirmă în mare parte autodenunţul, şi prin care se face legătura dintre Filat şi fraudele de la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială.

În urma analizei s-au depistat acte în care apar persoane cheie şi companii cheie, care au tangenţă în această schemă infracţională. Procurorii CNA au fost surprinşi de faptul că „în domiciliul unei persoane publice au fost depistate acte cu grif secret de la diferite instituţii publice şi alte note informative ce ţin de protestele care sunt în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului, din care rezultă urmărirea mai multor persoane, inclusiv a unor politicieni”, a subliniat procurorul CNA, Adriana Beţişor, fără să dea date concrete.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe