Preşedintele Nicolae Timofti s-a întâlnit cu partidele de la guvernare

În pofida disputelor apărute la nivel de coaliţie de guvernare, preşedintele RM, Nicolae Timofti a fost asigurat de partidele din alianţă că vor păstra formula actualei guvernări.
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut, luni 19 octombrie, întrevederi separate cu grupurile parlamentare ale formaţiunilor politice PLDM, PD şi PL, care formează Alianţa pentru Integrare Europeană-3, se arată într-un comunicat de presă al preşedinţiei.

Discuţiile au decurs în contextul actualei situaţii social-politice şi, mai ales în urma deciziei luate de instanţa de judecată, potrivit căreia, fostul premier al Moldovei, va rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, fiind acuzat de corupţie şi trafic de influenţă, lucru care a generat dispute la nivelul coaliţiei de guvernare.

Potrivit sursei citate, preşedintele Timofti le-a cerut celor trei grupuri parlamentare să găsească consensul necesar menţinerii coaliţiei proeuropene, obţinând asigurări din partea acestora cu privire la păstrarea formulei actuale de guvernare.

Discuţiile s-au axat şi pe continuarea reformării organelor de drept şi a altor instituţii publice care asigură ordinea constituţională şi respectarea normelor legale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe