Marş PMP pentru statul de drept. Udrea: „Ne putem trezi din noiembrie ca pe vremea lui Năstase”

Miting şi marş de protest organizat de Partidul Mişcarea Populară (PMP), 06 iulie 2014
Miting şi marş de protest organizat de Partidul Mişcarea Populară (PMP), 06 iulie 2014 (Epoch Times România)

Partidul Mişcarea Populară organizează, duminică, un marş "de susţinere a statului de drept" în Capitală, la doi ani de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Participanţii urmează să plece de la Sala Palatului şi să se oprească în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei.

Potrivit Mediafax, participanţii la marş scandează mesaje precum: "Jos Ponta", "Mai bine băsişti decât şantajişti" şi poartă steaguri cu sigla partidului şi pancarte cu inscripţii precum: "Traian Băsescu - garanţia independenţei justiţiei", "Ponta supărat pe plagiat a dat lovitura de stat", "PMP alături de preşedintele Traian Băsescu".

Preşedintele PMP, Elena Udrea a subliniat că PMP a organizat acest miting pentru a comemora doi ani de la a doua suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, prin care s-a încercat, "la iniţiativa lui Dan Vociulescu, de către PSD şi PNL, demolarea instituţiilor statului".

Elena Udrea, aflată în fruntea manifestanţilor a declarat că "ne putem trezi ca din noiembrie încolo România să fie cum era în timpul lui Adrian Năstase. Vom avea o justiţe controlată de politruci. Din nou, opoziţia nu o să mai poate să-şi transmită mesajele. (...) Băsescu lasă în urma lui o justiţie puternică, una ce nu primeşte ordine de la politicieni".

Liderul PMP a evidenţiat că şi PNL a fost parte a "loviturii de stat" de acum doi ani. "Ponta şi Antonescu au organizat-o, iar PNL se erijează acum în opozant. Antonescu ar putea să se dezică de ceea ce a făcut atunci. Dacă se va dezice de ceea ce s-a întâmplat în trecut, cu acţiunea împotriva statului de drept, vom susţine un candidat al PNL", a adăugat aceasta, citată de Evz.ro

"Încercăm să atragem atenţia tuturor românilor că ceea ce s-a întâmplat în vara lui 2012 se mai poate întâmpla oricând", a adăugat Udrea, aducând amintie de "marţea neagră", precum şi că PSD şi PNL au votat recent declaraţia prin care se cererea demisia lui Traian Băsescu.

"Tema care-i reuneşte pe participanţi, la exact doi ani de la a doua suspendare a lui Traian Băsescu, e statul de drept. Din păcate, din 2012 încoace, în loc să adune noi adepţi, cauza domniei legii pare să fi pierdut din sprijin şi, în plus, să fi dezbinat familia de centru-dreapta. Merg la marş cu gândul că e nevoie să găsim un numitor comun al partidelor care se revendică de la familia populară, nu noi motive de dezbinare şi de ceartă. În vara lui 2012, boicotarea chemării la urne a fost soluţia de depăşire a crizei regimului, o criză generată de dorinţa nemăsurată de putere a USL. Acum, USL nu mai există, dar nici boicotul nu mai poate fi de folos în testul electoral următor, cel prezidenţial. Avem nevoie de inteligenţă practică, nu de umori", scrie pe blogul personal europarlamentarul PMP Cristian Preda.

"Duminică, 6 iulie, Partidul Mişcarea Populară iese în stradă pentru statul de drept. La exact doi ani de la suspendarea preşedintelui României, PMP organizează un marş de susţinere a statului de drept în România şi a valorilor care îl definesc. Participanţii vor pleca la ora 11.00 din faţa Sălii Palatului, din Bucureşti, către Piaţa Victoriei, şi se vor opri în faţa sediului Guvernului României. Marşul pentru susţinerea statului de drept este una din acţiunile prin care PMP a dorit să marcheze, în prima săptămână a lunii iulie, doi ani de la acţiunea de forţă a PSD şi PNL contra statului de drept din România", reiese dintr-un comunicat remis vineri de PMP.

PMP face apel către românii care au respins, în acele zile, abuzurile fostei USL, să se alăture marşului iniţiat de Mişcarea Populară.

"Este nevoie ca oamenii de bună-credinţă să nu uite ce s-a întâmplat în urmă cu 2 ani şi să conştientizeze că pericolul pentru democraţie nu a trecut", se mai adaugă în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne