Marian Munteanu dă explicaţii despre relaţia sa cu fostul şef SRI, Virgil Măgureanu

Propus în 2000 candidat la preşedinţie de către partidul lui Virgil Măgureanu, personaj acuzat de reprimarea violentă a studenţilor în vara lui 90, Marian Munteanu explică motivul pentru care s-a aliat cu fostul şef SRI.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

Aruncat de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei după retragerea lui Orban, Marian Munteanu a dat explicaţii privind relaţia sa cu fostul şef al SRI Virgil Măgureanu, relatează digi24.ro.

Fostul lider al studenţilor care, odată devenit un simbol al luptei contra-comunismului a fost desemnat candidat la preşedinţie de Partidul Naţional Român, condus de Măgureanu, personaj pe care însuşi Munteanu îl acuzase de reprimarea violentă a Pieţei Universităţii, susţine că singurul scop al colaborării cu fostul şef SRI a fost oprirea lui Ion Iliescu.

„Măgureanu, ca şi cu alţi lideri ai alianţei de acum... Naţionale din 2000 am discutat foarte puţin. Pentru că acolo era o echipă politică. Eu personal am avut negocieri cu dânşii pentru că am sperat să poată fi oprit domnul Ion Iliescu, care candida la preşedinţia României. Din păcate, dânşii au văzut altfel lucrurile şi nu am avut posibilitatea unei cooperări. Repet, sunt totuşi o persoană care vine din societatea civilă şi vă rog să mă credeţi că ştiu să-mi menţin punctele de vedere şi să mi le apăr. Din acest punct de vedere, mulţi politicieni nu sunt foarte relaxaţi în ceea ce priveşte relaţia cu mine, aşa cum, în general, politicienii nu sunt relaxaţi în relaţia cu societatea civilă. Însă sper ca de data aceasta chiar să fie un nou început. Repet, o să dau toate explicaţiile necesare cu privire la orice este legat de trecutul meu, de biografia mea, de activitatea mea. Dar vreau să fiţi siguri că nu este nimic şi nu există nimic în activitatea mea civică, profesională, culturală, ştiinţifică, social-politică de care să-mi fie ruşine sau care să poată constitui un element de natură a aduce prejudicii de imagine, de credibilitate şi aşa mai departe”, a răspuns Marian Munteanu unei întrebări privind relaţia pe care o mai are cu Virgil Măgureanu.

Reamintim că după mineriada din 13-15 iunie 1990, când a fost bătut de mineri şi a stat câteva zile în comă, Munteanu l-a acuzat pe Măgureanu de reprimarea violentă a manifestărilor anticomuniste din Piaţa Universităţii. Cu toate acestea, în anul 2000, Partidul Naţional Român, condus de Virgil Măgureanu, l-a desemnat pe Marian Munteanu candidat la preşedinţie. După ce iniţial a acceptat, fostul lider al studenţilor şi-a retras candidatura.

Marian Munteanu a fost propus de PNL candidat la Primăria Capitalei după ce Ludovic Orban şi-a retras candidatura, fiind pus sub control judiciar de DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne