Marian Munteanu, candidatul PNL la Primăria Capitalei

Cum Ludovic Orban şi-a retras candidatura la Primăria Capitalei după ce a beneficiat de "atenţia" procurorilor DNA, liberalii s-au reprofilat rapid.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

UPDATE. Biroul Politic Naţional al PNL a validat, în unanimitate, candidatura lui Marian Munteanu pentru funcţia de primar general al Capitalei.

"A fost un vot unanim în favoarea candidaturii domnului Marian Munteanu, de la domnul preşedinte Mircea Ionescu-Quintus până la ultimul membru al acestui Birou Politic Naţional. Am avut susţineri de făcut, argumente, sugestii, propuneri.

Toate lucrurile acestea se vor cristaliza într-o strategie pe Bucureşti în foarte scurt timp. Deja echipa pe Bucureşti va fi de mâine la strâns de semnături pe străzile Bucureştiului", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

La rândul său, Cătălin Predoiu a precizat că Marian Munteanu este "un bucureştean get-beget, nu are să dea explicaţii despre acţiuni de atac în instanţă ale unor PUZ-uri şi retrageri ale unor acţiuni intempestive, nu are niciun fel de vulnerabilitate din acest punct de vedere şi are credibilitate pentru cetăţeni".

* * *

UPDATE. Prezent la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, Marian Munteanu le-a mulţumit liberalilor pentru încrederea acordată şi a dat asigurări că va face tot ce îi stă în puteri "pentru a găsi o soluţie de a stopa revirimentul periculos al societăţii noastre către eventuale zone ale trecutului".

"Simpla invocare a mea în această discuţie este o onoare pentru mine. Am un respect deosebit pentru PNL — un mare partid al istoriei noastre şi văd în această posibilitate o deschidere până acum în istoria politică recentă faţă de societatea civilă. Văd un început al unui parteneriat între un partid — PNL — şi organizaţiile societăţii civile, care să ducă la o primenire reală a vieţii noastre politice. Este un act de curaj, un act de responsabilitate.

Vă mărturisesc că sunt profund legat de bucureşteni dintotdeauna. Poate cele mai tulburătoare momente din viaţa mea le-am trăit în acest oraş alături de bucureşteni, împreună cu ei. Doresc să ajut atât cât îmi stă în puteri pentru a găsi o soluţie de a stopa revirimentul periculos al societăţii noastre către eventuale zone ale trecutului. Am toată disponibilitatea pentru a găsi cea mai potrivită formulă ca societatea civilă activă, oamenii care doresc binele Bucureştiului să poată fi reprezentaţi în acest context.

Am nădejdea că dvs, în calitate de lideri politici şi conducători ai PNL, veţi şti să găsiţi cele mai bune soluţii pentru a deschide acest parteneriat în formule care să ducă la implementarea cât mai bună a intereselor bucureştenilor şi a cetăţenilor României. Vă mulţumesc şi Doamne ajută!", a declarat Marian Munteanu, citat de Agerpres.

* * *

Marian Munteanu este propunerea PNL pentru Primăria Capitalei, a anunţat, marţi, copreşedintele liberalilor Alina Gorghiu. Decizia urmează să fie confirmată de Biroul Politic Naţional al partidului.

"În urma discuţiei cu toţi colegii şi armonizând toate interesele şi discutând toate argumentele, au ajuns la concluzia că opţiunea de a-i propune unui simbol politic, nu unui om politic, să se aşeze pe platforma PNL pentru candidatura la Primăria Generală a îndeplinit tot sprijinul colegilor noştri din conducere.

Opţiunea este către dl Marian Munteanu, reprezentant al societăţii civile, un om care este un simbol al anilor '90, unul dintre liderii mişcărilor de studenţi de la acea vreme şi un simbol al mişcării anticomuniste, un om cu care cred că PNL are create toate premisele pentru câştigarea bătăliei în Bucureşti, pentru că nu urmărim doar o luptă politică, ci pentru noi câştigarea Bucureştiului este o cauză politică. Mie mi se pare că am făcut alegerea perfectă", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

La rândul său, Vasile Blaga a dezvăluit că Marian Munteanu a fost propunerea preşedintelui interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.

"Existau colegi în stare să ducă această bătălie. Noi nu am penalizat pe nimeni din interiorul partidului. (...) În al doilea rând, ne-am gândit foarte bine şi am spus, ţinând cont de ceea ce ne spun colegii care sunt în teren în aceste zile, că opţiunea pe care o simt, în general, la bucureşteni este aceea de a se îndrepta spre un candidat care să vină din zona societăţii civile.

Sigur că ne-am orientat şi spre un om care numai de propesedism nu poate fi acuzat şi suspectat din '90 până acum. Pe de altă parte, nu am auzit să planeze asupra domniei sale vreun nor de vreun fel", a afirmat Vasile Blaga.

Candidatura lui Marian Munteanu urmează să fie înaintată Biroului Politic Naţional, care se reuneşte de la ora 18:00. Pentru a putea intra în cursa pentru Primăria Capitalei din partea liberalilor, Munteanu trebuie să devină membru PNL.

Marian Munteanu este un simbol al rezistenţei anti-comuniste, a fost unul dintre reprezentanţii marcanţi ai mişcărilor pentru drepturi civile şi instaurare a democraţiei în România (1989-1991), lider al demonstraţiei studenţeşti din Piaţa Universităţii, 1990.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne