Maria Ciobanu: Jocul instanţelor de judecată "De-a Şor" a devenit unul ridicol şi ruşinos

Cazul hoţului şmecher Ilan Şor, pe care mai mulţi magistraţi ai instanţei de apel nu doresc să-l examineze este unul care caracterizează perfect statul capturat R. Moldova, afirmă deputata PLDM.
Maria Ciobanu, deputat PLDM (facebook.com)
Ştefan Sârbu
21.01.2018

Deputata PLDM, Maria Ciobanu susţine că de-a lungul timpului, Ilan Şor a reuşit să se vâre sub pielea mai multor şefi de stat, politicieni, judecători, procurori, persoane "absolut oneste" (via Pavel Filip), pe care i-a făcut complici la hoţiile sale. Cel pe care l-a ajutat Şor să beneficieze cel mai mult de pe urma jafului secolului a devenit coordonatorul tuturor treburilor în stat.

”Cum să le dea el "dezlegare" judecătorilor să-l pună la dubă pe hoţ? Cazul acestui hoţ şmecher este unul care caracterizează perfect statul capturat Republica Moldova”, comentează politiciana pe pagina sa de socializare precizând că jocul instanţelor de judecată "De-a Şor" a devenit unul ridicol şi ruşinos.

”Jumătate de an nu s-a găsit traducător pentru dosarul lui Şor, azi magistraţii, unul după altul, se abţin de la judecarea în a doua instanţă a lui Şor, iar el, între timp, o face pe filantropul, organizează "proteste" plătite, îşi vinde proprietăţile şi nu uită să transmită periodic mesaje de ameninţare aceluia de care depinde soarta sa...”, a adăugat Maria Ciobanu concluzionând că jocul instanţelor judecătoreşti "De-a Şor" va continua, probabil, până la alegerile parlamentare, întrucât coordonatorul nu poate risca chiar atât de mult.

De menţionat că dosarul lui Ilan Şor, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, a ajuns la Curtea de Apel Chişinău după ce timp de şase luni la Judecătoria Chişinău sediul Buiucani materialele cauzei ar fi fost traduse în limba rusă având în vedere că inculpatul nu cunoaşte limba română. Între timp deja doi judecători ai instanţei de apel au refuzat să examineze cauza penală a primarului de Orhei, care le-a fost distribuită aleatoriu. Astfel, luni 22 ianuarie, dosarul penal urmează a fi supus distribuirii aleatorii repetate unui nou complet de judecători.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor