Mâna Moscovei va proteja încă un partid politic ce urmează să se formeze în Moldova

Noi schimbări pe plan politic urmează să aibă loc în Republica Moldova în viitorul apropiat. Kremlinul nu se opreşte doar la Igor Dodon şi Renato Usatîi.
Alexandr Kalinin, copreşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti
Alexandr Kalinin, copreşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti (facebook.com)

În Republica Moldova se aşteaptă ca, în viitorul apropiat, să se formeze un nou partid politic influenţat de Moscova. Anunţul a fost făcut de copreşedintele Congresului Diasporelor Moldoveneşti (CDM), Alexandr Kalinin, printr-un comunicat de presă, citat de Realitatea.md.

În opinia acestuia, noua formaţiune politică va veni cu o propunere de soluţionare a situaţiei de criză în care se află Moldova. Formaţiunea însă nu va reprezenta întreaga diasporă moldovenească întrucât, spune Kalinin, ''există lideri diasporali din Vest care nu susţin această iniţiativă''.

„Diaspora moldovenească porneşte pe calea formării unei forţe social-politice independente, care doreşte schimbarea situaţiei din Patrie”, a declarat copreşedintele CDM.

Fiind întrebat dacă s-a întâlnit cu Igor Dodon în timp ce se afla în vizită la Moscova, la 7 octombrie, sau mai înainte, el a răspuns că ''această formaţiune nu va fi creată în interesul vreunui partid politic, ci ca proiect unic în felul său şi independent de orice influenţă''.

La întrebarea corespondentului Realitatea.md, cu privire la denumirea partidului care urmează să fie creat, Kalinin a dat un răspuns la fel de vag. ''Există câteva variante ale denumirii formaţiunii, care exprimă ideea de bază – vocea poporului trebuie să fie auzită'', a conchis Kalinin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe