Majoritatea autovehiculelor “măsluite” de la Volkswagen circulă în Europa

Producătorul auto german Volkswagen a declarat că marea majoritate a celor aproximativ 11 milioane de autovehicule care conţin programul de înşelare a testelor pentru emisii au fost vândute în Europa.
Volkswagen Golf VII (Autoloisir)
Andrei Popescu
06.10.2015

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat luni că 8 milioane de autovehicule ale companiei care circulă în Uniunea Europeană au fost echipate cu programul controversat capabil să înşele testele pentru emisii la motoarele diesel.

Într-o scrisoare co-semnată de Thomas Steg, lobby-is la Volkswagen, şi citată de ziarul german Handelsblatt, producătorul auto german a declarat că au fost afectate motoarele de 1,2, 1,6 şi 2 litri, conform Deutsche Welle.

Autorii scrisorii, care a fost adresată parlamentarilor germani, şi-au cerut din nou scuze pentru comportamentul unor persoane din companie şi au promis că vor soluţiona în întregime situaţia.

Volkswagen se confruntă cu cea mai gravă criză într-o perioadă de activitate de 78 de ani, în condiţiile în care scandalul falsificării la scară mare a testelor pentru emisii a dus la scăderea preţului acţiunilor companiei cu o treime şi la zguduirea industriei auto.

Până acum, Volkswagen a declarat că va fi nevoită să efectueze revizii la nivel global pentru aproximativ 11 milioane de autovehicule cu motoare diesel, dintre care 2,8 milioane în Germania.

Noul director executiv al producătorului auto german, Matthias Muller va discuta cu un comitet de supraveghere în privinţa măsurilor care au fost luate până acum pentru a găsi vinovaţii şi pentru a recăpăta încrederea clienţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor