Majoritatea ACL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti făcută ţăndări de Ordonanţa privind traseismul local

Conferinţă de presă a consilierilor generali ACL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 29 August 2014
Conferinţă de presă a consilierilor generali ACL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, 29 August 2014 (Epoch Times)

Ordonanţa prin care Guvernul Ponta a legiferat traseismul politic, permiţându-le aleşilor locali ca în termen de 45 de zile să îşi schimbe partidul fără sa a-şi pierde funcţia, face ravagii la nivel de Consiliu General al Municipiului Bucureşti.

Fragila majoritate de care beneficia ACL (24 de consilieri din 51 plus 3 consilieri PPDD) se face ţăndări sub efectul ordonanţei.

PDL a anunţat, printr-un comunicat de presă, ca trei consilieri (Virginia Mihailovici, Gabriel Pîrvu şi Cristian Ţugurel) vor fi excluşi din PDL ca urmare a neparticipării lor repetate la şedinţele de grup ale consilierilor PDL Bucureşti.

Potrivit Hotnews, cei trei consilieri PDL excluşi din partid au luat decizia de a deveni independeţi. Totodată, trei consilieri PPDD (Richard Ghiţă Vicenţiu, Iulia Zorkoczy şi Horaţiu Panaitescu) au luat decizia de a deveni independenţi, demisionând din partid.

În prezent sunt validaţi în funcţie 51 de consilieri din 55: 7 PDL, 4 PPDD, 14 PNL, 16 PSD, 4 PC şi 6 independenţi. Urmează să fie validaţi în funcţie încă 3 consilieri de la PSD şi 1 de la PDL, mai informează hotnews.

Prezent şi el la şedinţa CGMB, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie a declarat jurnaliştilor că a venit la şedinţa CGMB pentru "binele bucureştenilor" şi că niciun consilier de la alt partid nu a trecut la PSD.

Reamintim că liderii consilierilor PDL şi PNL au explicat recent, într-o conferinţă de presă, că activitatea CGMB este blocată de luni de zile de prefectul numit de Guvern şi că noua ordonanţă dată de cabinetul Ponta, pentru a reglementa traseismul aleşilor locali este, în fapt, un act la care PSD a recurs în extremis, pentru a îşi asigura controlul asupra autorităţilor locale.

"Toţi comunicatorii PSD vorbesc despre faptul că CGMB este blocat. Acest lucru este fals. (...) Toate şedinţele au fost atacate mai întâi de prefectul Petrovan şi apoi de subrefect. Ceea ce vrem să spunem noi, de fapt este faptul că această minciună repetată pe toate canalele de televiziune precum că nu funcţionează Consiliul General este făcută, în mod mod voit, şi lucru acesta se vede clar din ultima ordonanţă de urgenţă pe care partidul la putere a înţeles să o dea (OUG-ul privind traseismul aleşilor locali). Ei bine, au făcut-o, şi rezultatul se vede astăzi, avem un număr de trei colegi care au lipsit, deşi ştiau că astăzi este şedinţă, ceea ce înseamnă că Guvernul şi partidul şi-au atins obiectivul, prin orice mijloace. Ne pare rău că acest lucru s-a întâmplat pe banii bucureştenilor. Luni de zile hotărâri luate de noi au fost suspendate de prefect. Ar trebui să-i întrebăm pe Primarul General şi pe Prefectul Petrovan la cât se ridică aceste piederi şi cine le suportă", declara pe 29 aprilie liderul consilierilor PDL, Mircea Raicu, la "finele" undei şedinţe a CGMG ce nu s-a mai ţinut, pe motiv de lipsă de cvorum.