Maia Sandu: Holdingul media al lui Plahotniuc, care nu poate fi numit presă, finanţat din banii furaţi de la cetăţeni

Liderul PAS consideră că banii furaţi de la moldoveni sunt folosiţi şi pentru plata presei aservite şi controlate de Plahotniuc. Nu este de acord cu decizia Guvernului Filip de a transpune garanţiile în datorie publică şi consideră că frauda trebuie să fie recuperată în urma investigaţiei.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Candidatul la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu susţine că Guvernul Filip trebuie să plece împreună cu toţi cei care îi acordă sprijin politic şi mediatic. Presa controlată de Plahotniuc, plătită din banii furaţi de la cetăţeni s-a transformat într-un instrument de intoxicare a spaţiului informaţional şi a devenit o armă împotriva interesului societăţii.

“Pentru a clarifica speculaţiile puse în circulaţie în ultimele zile de presa aservită”, preşedinta PAS precizează că nu este de acord cu deciziile Guvernului Filip şi că, în continuare, solicită ca finanţarea externă să fie acordată doar după realizarea reformelor, în special în sistemul bancar.

“Presa controlată a devenit cea mai puternică armă a celor care luptă împotriva educaţiei, democraţiei, interesului cetăţeanului. Holdingul media al "coordonatorului executiv" nu poate fi numit presă, mai degrabă, este un instrument de intoxicare a spaţiului informaţional şi opiniei publice. Mai grav, această maşinărie de manipulare şi dezinformare, care lucrează împotriva noastră, a tuturor, este finanţată tot din bani furaţi de la noi de către stăpânul lor”, scrie liderul PAS într-o postare pe contul său de Facebook.

Toate declaraţiile pe care mi le atribuie mie presa lui Plahotniuc sunt mincinoase, manipulatorii şi nu transmit realitatea, ci distorsionează fiecare cuvânt.

Potrivit sursei citate, Maia Sandu menţionează că nu aprobă decizia Guvernului de a transpune garanţiile în datorie publică. Acestea trebuie rambursate din banii recuperaţi în urma investigaţiei. Şi crede că Guvernul Filip trebuie să plece, împreună cu cei care îi acordă sprijin politic.

“Lui Filip îi confirm că, în calitate de Preşedinte al Republicii Moldova, o să le fac viaţa dificilă şi guvernului, şi majorităţii parlamentare, şi o să-i oblig să lucreze în interesul cetăţeanului, interes pe care ei îl ignoră cu desăvârşire” a mai scris liderul PAS .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe