Maia Sandu către alegători: Dacă pierdem Chişinăul, riscăm să pierdem tot ce am început

Maia Sandu
Maia Sandu (gov.md)

La mai puţin de o săptămână până la cel de-al doilea tur de alegeri, prim-ministrul Republicii Moldova, copreşedinte al Blocului ACUM, s-a adresat alegătorilor săi amintindu-le că ei au fost cei care au dat jos regimul lui Plahotniuc, punctând totuşi că până la final mai este mult şi „e nevoie să rămânem uniţi”.

„Tu ai dat jos regimul lui Plahotniuc. Tu ai ieşit la proteste pe ploaie, pe ninsoare, pe arşiţă şi ai apărat libertatea neamului tău. Tu ai ieşit la vot, în ciuda ameninţărilor, a distanţelor lungi, a fricii. Tu ai rezistat. Tu ai sprijinit crearea unui guvern democratic şi european. A fost un drum lung şi obositor, dar încă nu am ajuns la final. E nevoie să rămânem uniţi. E nevoie de multă răbdare şi implicare. E nevoie de votul tău la Chişinău”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În context, prim-ministrul a specificat că fără cetăţenii Republicii Moldova, schimbările începute de guvern nu vor putea fi continuate. Dând de înţeles că îşi doreşte ca în turul doi de alegeri pentru Primăria Chişinău, învingător să iasă Andrei Năstase, prim-ministrul a punctat că „este important să câştigăm alegerile în Chişinău”, pentru ca Guvernul să poată continua reformele iniţiate, iar primăria, pentru prima dată, să iniţieze reforme adevărate.

„Este important să câştigăm alegerile din Chişinău pentru ca efectele schimbărilor începute să ajungă la fiecare cetăţean din ţară şi din capitală. Dacă pierdem oraşul, riscăm să pierdem tot ce am început. Cu tine, împreună, vom câştiga oraşul şi schimbarea va fi ireversibilă. Funcţia de prim-ministru este temporară, cetăţean al Chişinăului voi rămâne mereu. De aceea, vreau, la fel ca voi, să avem un Chişinău pentru oameni”, se mai arată în îndemnul Maiei Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe