MAE: Un stat membru UE nu poate fi penalizat că nu are capacitatea de a primi un număr impus de migranţi

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)

Un stat membru al Uniunii Europene nu poate fi penalizat pentru că, din motive obiective, nu are capacitatea de a primi şi integra un număr impus de migranţi, a subliniat Ministerul de Externe, într-un răspuns acordat Agerpres, în contextul în care cancelarul Austriei, Werner Faymann, a solicitat penalizarea statelor est-europene care se opun cotelor de refugiaţi prin reducerea accesului acestora la fondurile structurale.

MAE a atras atenţia că fondurile structurale alocate unui stat membru UE nu sunt parte a discuţiilor legate de fenomenul migraţiei şi de modul în care statele europene se implică in procesul de preluare a migranţilor.

"Conform Tratatelor UE, nu există nicio legătură între poziţia pe care România o va susţine la Consiliul JAI din data de 14 septembrie 2015 sau în cadrul oricărui consiliu sectorial şi fondurile structurale alocate ţării noastre", precizează MAE.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat vehement ţările est-europene care se opun primirii cotelor obligatorii de refugiaţi propuse de Comisia Europeană, opinând că acestea ar trebui penalizate prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

"Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie", a avertizat cancelarul Austriei în cadrul unui interviu acordat revistei germane Der Spiegel, adăugând că oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne