Premierul ungar: De săptămâna viitoare “imigranţii ilegali” vor fi arestaţi

Viktor Orban
Viktor Orban (Sean Gallup/Getty Images)

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că persoanele care vor trece ilegal graniţa vor fi arestate imediat începând de săptămâna viitoare, după ce vor intra în vigoare legile mai stricte privind imigraţia. De asemenea, el a acuzat imigranţii de “rebeliune” împotriva autorităţilor ungare, conform Deutsche Welle.

Începând cu 15 septembrie, „autorităţile ungare nu îi vor mai tolera pe cei care trec graniţa ilegal”, a declarat vineri Orban după o întâlnire în Parlamentul UE cu Manfred Weber, preşedinte al Partidului Popular European.

Legile mai stricte privind imigraţia vor intra în vigoare săptămâna viitoare cu scopul de a bloca fluxul de imigranţi ce intră în Ungaria în drumul lor spre ţările europene nordice. Mulţi încearcă să evite înregistrarea în Ungaria de teamă că vor fi blocaţi acolo sau vor fi ulterior întorşi acolo dintr-o altă ţară.

Peste 170.000 de oameni au pătruns în Ungaria în acest an, iar ONU se aşteaptă ca alţi 42.000 să sosească săptămâna viitoare.

În plus, Orban a acuzat refugiaţii de „rebeliune împotriva ordinii legale ungare” după mai multe evadări din centrele de primire şi după mai multe tensiuni în gara Keleti din Budapesta. „Ei au ocupat staţii de tren, au refuzat să se lase amprentaţi, au eşuat să coopereze şi nu doresc să meargă în locurile în care vor primi mâncare, apă, cazare şi îngrijire medicală”, a declarat el.

Premierul ungar a învinuit de asemenea şi Grecia pentru actuala criză a refugiaţilor din Ungaria.

„Dacă Grecia nu este capabilă să îşi protejeze graniţele, trebuie să mobilizăm forţele europene la graniţele Greciei pentru ca acestea să poată atinge obiectivele legii europene”, a declarat Orban.

Declaraţiile sale au loc la sfârşitul unei săptămâni tulburătoare în care au avut loc tensiuni tot mai mari la graniţa sârbo-ungară.

Decizia Ungariei de a construi un gard de-a lungul graniţei sale cu Serbia, precum şi o înregistrare video recentă în care mai mulţi refugiaţi sunt hrăniţi „ca animalele într-un ţarc” la un centru de recepţie de la graniţă, au atras atenţia şi criticile internaţionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe