MAE: România vrea intensificarea dimensiunilor economice cu Algeria

Epoch Times România
12.04.2012

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Anton Niculescu a participat, miercuri, la deschiderea manifestărilor artistice dedicate aniversării a 50 de ani de relaţii bilaterale dintre România şi Algeria, ocazie cu care a subliniat stadiul excelent al relaţiilor bilaterale dintre cele două state, dar şi necesitatea găsirii unor noi oportunităţi de afaceri.

MAE precizează într-un comunicat, că Anton Niculescu a subliniat în discursul său stadiul excelent al cooperării dintre cele două state, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul organismelor internaţionale, precum şi dorinţa de valorificare a tradiţiei unui dialog politic dinamic pentru intensificarea dimensiunilor economice, culturale şi umane a relaţiilor româno-algeriene.

"Secretarul de stat a menţionat că Algeria ocupă unul dintre primele locuri în rândul partenerilor comerciali ai României în Africa şi a evidenţiat necesitatea de a găsi noi căi de cooperare între cele două ţări, în special pentru identificarea de noi oportunităţi de afaceri", arată MAE.

Evenimentul, la care au participat reprezentanţi ai mediului diplomatic acreditat la Bucureşti, ai instituţiilor guvernamentale, precum şi ai comunităţii oamenilor de afaceri, a fost organizat de Ambasada Algeriei la Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Spectacolul de dans algerian, organizat la Teatrul "Constantin Tănase", marchează începutul unei serii de manifestări culturale ce vor fi organizate pe parcursul anului 2012, de către ambasada Algeriei la Bucureşti şi ambasada României la Alger cu ocazia aniversării a 50 de ani de relaţii diplomatice între cele două state.

Relaţiile diplomatice la nivel de ambasadă, dintre România şi Algeria au fost stabilite la 14 aprilie 1962.

Aniversarea diplomatică româno-algeriană coincide cu celebrarea a 50 de ani de la dobândirea independenţei Algeriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor