Leonard Orban: România are puţine motoare de creştere, este nevoie de o rată de absorbţie mai bună

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. (www.gov.ro)
Epoch Times România
11.04.2012

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat miercuri că România va avea puţine motoare de creştere economică în acest an, aşa încât este necesară creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene.

”Instrumentele sau motoarele de creştere vor fi puţine pentru România şi va fi important să aducem o contribuţie la PIB prin creşterea acestei rate”, a precizat ministrul Afacerilor Europene în cadrul unei conferinţe pe tema reformei finanţelor publice în Uniunea Europană.

Orban a arătat că este nevoie ca propunerea bugtară a României pentru bugetul 2014-2020 să cuprindă toate corecţiile ncesare.

” Este important să tragem învăţăminte din această perioadă şi să facem corecţiile necesare din 2014-2020. Unele le-am făcut deja. În momentul când vom face o nouă propunere, aceasta trebuie să conţină toate aceste corecţii”, a mai spus ministrul MAEur.

În opinia acestuia, statele membre europene se confruntă cu dezechilibre macroeconomice şi există deja simptome de probleme structurale profunde, inclusiv amenţinţări de eşuare a monedei europene.

”Pactul nu a întâlnit doar consensul din zona euro, ci şi sprijinul celorlalte state europene. Demersul României de a se asocia la acest pact a fost fundamental pentru consolidarea fiscală şi asigurarea stabilităţii macroeconomice, dar şi pentru creşterea competitivităţii. Pactul este un impuls de creştere a competitivităţii. (...)România s-a angajat să îndeplinească obiectivele din pact, simultan cu cele din acordul cu FMI şi pactul de convergenţă. Recent am discutat la nivelul guvernului stadiul de îndeplinire a măsurilor. Unele au fost deja îndeplinite, dar mai sunt întârzieri pe partea pieţei forţei de muncă ”, a apreciat ministrul MAEur.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor