MAE moldovean califică afirmaţiile ambasadorului în Rusia drept regretabile

Oraşul Chişinău.
Oraşul Chişinău. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
11.04.2012

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a calificat miercuri drept "regretabile" declaraţiile din presa rusă ale ambasadorului moldovean la Moscova, Andrei Neguţă.

Ministerul de Externe de la Chişinău a reiterat necesitatea retragerii necondiţionate a trupelor Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguţă, a declarat într-un interviu publicat luni de agenţia rusă ITAR-TASS că retragerea înainte de termen a militarilor ruşi din Transnistria ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât şi întreaga regiune.

Afirmaţiile sale contravin atât programului coaliţiei de guvernare din Republica Moldova, Alianţa pentru Integrare Europeană, cât şi programului noului preşedinte al ţării, potrivit cărora retragerea trupelor ruse este o prioritate.

Se estimează că în Transnistria sunt depozitate între 20.000 şi 40.000 de tone de arme şi muniţii, care sunt păzite de un contingent rus format din aproximativ 1.500 de militari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor