Investiţie de 4,4 milioane de dolari pentru educaţia din Republica Moldova

Ana Chitoroagă
11.04.2012

Organizaţia Internaţională „Parteneriat Global pentru Educaţie” va acorda un grant de patru milioane de dolari Ministerului Educaţiei din Republica Moldova. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru educaţia din Republica Moldova.

Potrivit ministerului Educaţiei, este vorba de un proiect care are drept scop îmbunătăţirea stării grădiniţelor şi pregătirea educatorilor.

Deci, cele 4,4 milioanele de dolari vor fi cheltuite pentru reparaţia grădiniţelor, accesul la educaţie a copiilor cu nevoi speciale, instruirea cadrelor didactice şi manageriale din grădiniţe, dar şi pentru formarea cadrelor universitare care pregătesc specialişti în educaţia preşcolară.

Astfel, în următorii 2 ani, patruzeci de grădiniţe vor fi renovate şi dotate cu materiale didactice, mobilier şi jucării .

Acţiunile fac parte dintr-un proiect al Ministerului Educaţiei în comun cu Banca Mondială şi UNICEF şi au scopul de a crea condiţii pentru o educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii de vârstă preşcolară din Republica Moldova.

Menţionăm că banii vor fi valorificaţi pe parcursul a 20 de luni.

Proiectul reprezintă o continuare a programului „Educaţie Pentru Toţi – Iniţiativa de Acţiune Rapidă”, graţie căruia în ţară funcţionează 1362 de instituţii preşcolare.

Până în prezent, în cadrul acestui proiect au fost renovate 65 de grădiniţe, au fost create 36 de centre comunitare de dezvoltare timpurie, iar 510 grădiniţe au fost dotate cu mobilier, echipament pentru activităţi şi materiale didactice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor