Macron acuză Londra că a abandonat Europa. Cere ridicarea unei noi generaţii pentru susţinerea UE

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat Marea Britanie de “abandonare şi neglijare a Europei” când a dezvăluit proiectele pentru mandatul său de cinci ani, cu ocazia unei ceremonii la Palatul Versailles.
Preşedintele francez Emmanuel Macron se adresează parlamentarilor la Palatul Versailles, lângă Paris, 3 iulie 2017.
Preşedintele francez Emmanuel Macron se adresează parlamentarilor la Palatul Versailles, lângă Paris, 3 iulie 2017. (Eric Feferberg/AFP/Getty Images)

În timpul unui discurs de 90 de minute, în care a propus o revizuire a guvernului ţării, Emmanuel Macron a promis luni că va face Europa din nou puternică şi a anunţat că starea de urgenţă din Franţa va fi ridicată în această toamnă.

Preşedintele francez a afirmat că ţara sa este pregătită să păşească pe un nou drum, adăugând că aceasta s-a aflat până acum pe “poteca greşită”.

“Avem nevoie de o Europa puternică. Dar pe moment este slăbită. Europa suntem noi”, a declarat liderul francez.

Macron a mai precizat că depinde de Franţa să ia iniţiativa în privinţa Europei, în condiţiile în care el plănuieşte să o “reconstruiască”.

Liderul partidului En Marche a afirmat, de asemenea, că plănuieşte să reducă cu o treime numărul parlamentarilor francezi, lucru care va plasa Franţa pe un “drum nou”.

Macron, în vârstă de 39 de ani, a promis că va returna Franţei “demnitatea colectivă”.

În timpul discursului său, Macron a mai declarat că Uniunea Europeană va ajuta ţările să depăşească provocările curente, inclusiv pericolul fanatismului care s-a manifestat prin numeroase atacuri teroriste pe teritoriul Franţei în ultimii doi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe