Macovei: Ponta a făcut din nou de râs România când a trimis două propuneri la Bruxelles

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei scrie, pe blogul personal, că premierul Victor Ponta a făcut de râs din nou România, trimiţând la Bruxelles două propuneri pentru un portofoliu de comisar european. În opinia fostului ministru al Justiţiei, sunt importante atât portofoliul, cât şi persoana propusă de România pentru post, iar opţiunea premierului, Corina Creţu, nu este cea mai bună alegere, în contextul în care europarlamentarul PSD nu a fost în stare să facă nicio lege în cadrul activităţii ei în Parlamentul European.

Totodată, Macovei a remarcat că premierul Ponta a încălcat legea pentru că a transmis propunerea fără să anunţe Parlamentul României şi fără ca acest candidat să fi fost audiat.

„Argumentul dat de premier este unul mincinos, şi anume, dacă nu ia Cioloş Agricultura, atunci să luăm altceva. Vă aduc aminte ca în 2009 a fost trimis Vosganian, care s-a prezentat foarte prost, şi a fost respins de Comisia Europeană. Abia apoi a fost trimisă o altă nominalizare, nu două deodată. Dacă l-ar respinge pe Cioloş, atunci Guvernul face o nouă nominalizare, dar respectând legea şi audiind acea persoană, cine o fi ea, în comisia de specialitate a Parlamentului”, a declarat Monica Macovei, la Realitatea Tv.

Fostul ministru a subliniat că Dacian Cioloş, care a condus comisariatul Agriculturii, este foarte apreciat la Bruxelles pentru modul în care şi-a desfăşurat activitatea.

„La Bruxelles se făcea Politica Agricolă Comună şi Cioloş a făcut-o foarte bine. Este un om foarte respectat în Comisia Europeană. Soluţia este să te baţi pentru ca Cioloş să fie acolo. Ponta, du-te şi bate-te pentru Cioloş! Ne-am mai făcut o dată de râs în Europa, trimiţând un al doilea candidat. În primul rând, te lupţi să câştigi Agricultura. Nimic nu câştigi dacă nu te lupţi”, a evidenţiat Monica Macovei.

Europarlamentarul este de părere că sunt importante atât portofoliul, care trebuie să fie unul important, cât şi persoana propusă de România pentru postul de comisar european.

„Contează portofoliul, trebuie să fie unul important, pentru că acest lucru creşte puterea României, şi contează persoana. Dacă persoana nu este bine calificată, dacă persoana nu este recunoscută în ceea ce face la nivel internaţional, atunci va lua un comisariat foarte slab”, a explicat Monica Macovei, amintind că europarlamentarul PSD Corina Creţu, nume vehiculat în presă ca fiind a doua propunere a lui Victor Ponta, nu a lucrat nicio lege în Parlamentul European în 5 ani de mandat.

Prezentă în platoul B1 Tv, Monica Macovei a punctat că cea mai importantă exercitare a unei funcţii de europarlamentar este cea de a face legi, iar Corina Creţu nu a făcut niciuna.

„Acest portofoliu de dezvoltare regională este foarte important. Nu cred că Corina Creţu are însă capacitatea să îl gestioneze. De ce? Pentru că nu se pricepe la treaba asta, este de profesie jurnalist din câte ştiu. Nu ştiu ce cunoştinţe a acumulat pe parcurs, iar în Parlamentul European, unde mi-a fost colegă şi încă îmi este, din 2009 în 2014 a făcut zero legi. Întrebaţi-o ce a făcut. O fi vorbit, dar ştii cum e, e altceva să faci o lege decât să vorbeşti un minut la microfon. Cel mai important lucru pe care îl face un Parlament sunt legile. Iar ea a făcut zero legi. E mult mai simplu să mergi să ridici mâna decât să scrii o lege”, a declarat Macovei.

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată în funcţia de comisar de către preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în detrimentul lui Dacian Cioloş. Potrivit unor surse citate de Gândul, Corina Creţu ar urma sa obţină portofoliul Politicii Regionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne