Cristian Ghinea: "Legaţi-vă centurile de siguranţă, Dorel e la putere!"

"Din anchete parlamentare nu se scot bani, doar fumigene!", reaminteşte PSD-ului fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, opinând că "Dorel" ne pregăteşte taxe mai mari, inflaţie, deficit explodat.
Cristiaqn Ghinea(USR)
Cristiaqn Ghinea(USR) (Florin Chirila\Epoch Times)

Guvernul Cioloş s-a comportat responsabil, deşi estimările de venituri exagerate lăsate de Ponta nu se îndeplineau, explică, pe Facebook, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, în contextul în care PSD-ul a dispus efectuarea unei anchete parlamentare pe tema pseudo-găurii de 10 miliarde de la buget pe care Liviu Dragnea intenţiona să le-o pună în cârcă tehnocraţilor.

"Guvernul Cioloş s-a comportat responsabil, deşi estimările de venituri exagerate lăsate de Ponta nu se îndeplineau, am ţinut cheltuielile sub control astfel încât deficitul e mai mic decît cel prognozat.

Însă PSD şi-a făcut o prognoză de venituri la buget pe 2017 mult mai mare chiar şi decât estimările exagerate făcute de Ponta pentru 2016", scrie, pe Facebook, fostul ministru.

De asemenea, Ghinea se întreabă de unde va scoate PSD banii anul acesta, căci "din anchete parlamentare nu se scot bani, doar fumigene."

"Teoretic sunt cîteva răspunsuri: taxe mai mari, inflaţie, deficit explodat. Sau toate trei. Legaţi-vă centurile de siguranţă, Dorel e la putere!", concluzionează Ghinea.

Reamintim că Liviu Dragnea a acuzat, luni, că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei, motiv pentru care PSD ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să verifice legalitatea deciziilor Ministerului de Finanţe de la ultima rectificare bugetară.

Spre după-amiază, după ce Cioloş a explicat că nu există nicio gaură ci Dragnea invocă greaua moştenire pentru a-şi acoperi nerealizările şi promisiunile financiare mincinoase din campania electorală, liderul PSD şi-a nuanţat declaraţiile şi a renunţat la termenul de "gaură", sugerând doar că cele două comisii de buget din Cameră şi Senat vor ancheta rectificările pozitive operate de Guvernul Cioloş în 2016.

De asemenea, Dragnea a admis că ''gaura'' de miliarde este diferenţa dintre veniturile prognozate şi cele realizate, relatează Hotnews.