Macovei: "Hoţii nu se lasă şi planul lor este să-şi atingă scopul în Parlament!"

Pericolul "ordonanţei hoţilor" OUG-13 nu a trecut, doar a fost mutat la Parlament, susţine Monica Macovei, reamintind că Dragnea "a acaparat puterea la toate nivelele" şi va face totul pentru a nu pierde nicio pârghie de putere.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

"Atenţie: Dragnea şi guvernul pe care îl controlează îşi adună forţele în Parlament!" avertizează, pe Facebook, europarlamentarul Monica Macovei, arătând că pericolul intrării în vigoare a OUG 13 - actul normativ prin care Guvernul încerca să modifice Codul Penal în favoarea corupţilor - nu a trecut.

Pericolul a rămas cât timp ordonanţa de abrogare-OUG 14 nu este adoptată prin lege de Parlament, completată şi modificată astfel încât să nu existe nicio portiţă de procedură sau juridică de a fi atacată la Curtea Constituţională. Tot astfel, ordonanţa hoţilor-OUG 13 trebuie respinsă prin vot în Parlament. Legea de aprobare a OUG 14 trebuie să conţină articolele care aplică decizii ale CCR şi prevederi ale Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie.", scrie Macovei.

Europarlamentarul mai acuzat faptul că premierul Grindeanu a afirmat miercuri că Guvernul nu va mai discuta despre modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, însă a făcut acest lucru abia după ce răul a fost făcut prin OUG 13 şi a fost trimis la Parlament.

"Incredibil şi prevestitor de rele, Grindeanu mai zice şi că OUG 13 a fost corectă pe fond. Deci hoţii nu se lasă şi planul lor este să-şi atingă scopul în Parlament!

Condamnatul Dragnea a acaparat puterea la toate nivelele: le-a interzis parlamentarilor PSD să voteze la moţiunea de cenzură, de frică să nu existe trădări; şi-a adus susţinătorii, primari şi preşedinţi de consilii judeţene din PSD în balcoanele din Parlament, să gireze ilegalităţile Guvernului şi să arate că nu este singur.", mai adaugă Macovei, făcând referire la faptul că miercuri parlamentarii PSD au fost nevoiţi să se abţină de la votul pe moţiunea de cenzură depusă de opoziţie.

În final, Macovei concluzionează că "grija lui Dragnea este să nu piardă nicio pârghie de putere, nici în partid, nici din Guvern, nici din Parlament, pentru a-şi menţine poziţia de şef al grupului infracţional organizat."