Macovei, despre prezidenţiabili sub acoperire

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Întrebată cum ar proceda dacă ar fi preşedinte al ţării şi ar afla că unul dintre candidaţii la preşedinţie este ofiţer sub acoperire, prezidenţiabilul independent Monica Macovei a declarat că ar face publică acestă informaţie:

"Pentru că este grav ca un candidat să fie şantajabil, dacă aş fi făcut asta, aş fi spus de la început numele. Sau aş fi vorbit cu acel om şi i-aş fi spus să se retragă. Dar nu aşa că e cineva (ofiţer acoperit n.r.) şi o să vă spun mai încolo." a declarat Macovei luni, într-un interviu acordat HotNews, dezavuând poziţia lui Traian Băsescu, care a afirmat public că unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte ar fi ofiţer acoperit după care a refuzat să spună cine este respectiva persoană.

În contextul discuţiilor despre ofiţeri acoperiţi, Monicăi Macovei i s-a cerut părerea şi despre fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, demisionat din funcţie pentru a se înscrie în cursa pentru Cotroceni.

"Deodată aflăm că în timp ce era director SIE, cineva a strâns semnături. Deci şeful unui serviciu de informaţii care trebuie să apere România îşi strânge în secret semnături. Doi, în rândul celor care au strâns semnături se afla o asociaţie pro-rusă, Dogaru. Mă întreb: de cine a apărat România Meleşcanu? Ce fel de preşedinte ar fi Meleşcanu? Ne duce spre Rusia?”, a criticat Macovei modul în care a apărut "pe firmament" candidatura fostului şef SIE.

De altfel, Monica Macovei a mai vorbit în trecut despre apropierea lui Meleşcanu de colonelul Mircea Dogaru. Acesta s-a numărat în 2012 printre cei ce voiau să desfiinţeze Curtea Constituţională, DNA, ANI şi CNSAS şi s-ar frecventa cu Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin şi unul din promotorii euroasianismului.

"Colonelul Dogaru este cel care a semnat în 2012 un protocol cu PSD şi PNL pentru desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS. Legătura dintre sindicatul colonelului Dogaru şi agenţii de influenţă ruşi este de notorietate. Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin şi ideologul din spatele conceptului de Euroasia, a fost în repetate rânduri la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu colonelul Dogaru", declara Monica Macovei la finele lunii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne