Lupul paznic la oi. Poliţişti de frontieră, mână în mână cu contrabandiştii

Poliţiştii de frontieră de la Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de vamă acţiona în cadrul unui grup organizat, sprijinind contrabandiştii, traficul de migranţi, favorizarea infractorilor daţi în urmărire generală etc., contra cost.
(Captură Foto)

Procurori DIICOT, Serviciul Teritorial Timişoara, efectuează în dimineaţă zilei de marţi zeci de percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă, luare şi dare de mită. Printre aceştia se numără mai mulţi poliţişti de frontieră, acuzaţi că ar fi lucrat mână în mână cu infractorii, luând mită pentru cam tot ce se putea lua, relatează Realitatea.net.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de punct, Furcea Gabriel Ionuţ, şi a şefilor de ture, s-au constituit şi acţionau în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, în scopul comiterii unor infracţiuni de corupţie prin neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu privitoare la supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat. Beneficiile materiale erau împărţite între membrii grupării infracţionale.

Activităţile licite desfăşurate prin PTF Moraviţa nu vizau numai activităţi de contrabandă, ci orice activităţi apte să genereze venituri ilicite, precum sprijinirea traficului de migranţi; favorizarea unor infractori daţi în urmărire generală, prin permiterea accesului acestora nestingherit peste frontiera de stat; omiterea constatării, contra unor sume de bani, a oricăror abateri de natură contravenţională înregistrate la momentul trecerii frontierei, arată sursa cita.

Mai mult, când poliţiştii nu puteau constatata nicio neregulă, pretindeau sume de bani de la persoanele care tranzitau frontiera, invocând o aşa-numită “tradiţie”, căreia călătorii trebuiau să i se supună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne