Riscurile meseriei? Poliţist lovit de o maşină şi aruncat 10 metri

Un poliţist braşovean de 31 de ani a fost lovit de o maşină, în timp ce-şi făcea meseria, şi aruncat aproape 10 metri pe carosabil.
Agent de la Poliţia Rutieră
Agent de la Poliţia Rutieră (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Un agent de la Poliţia Rutieră Braşov a fost lovit de o maşină şi aruncat zece metri pe şosea, suferind un traumatism craniocerebral şi o plagă la picior. Accidentul a avut loc în timp ce agentul, un tânăr în vârstă de 31 de ani, dirija traficul pe Calea Făgăraş, în urma unui accident în care a fost implicat un pieton ce traversase prin loc nepermis şi fusese lovit de o maşină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar - şef Liviu Naghi, poliţistul dirija traficul în zonă pentru a asigura perimetrul pentru măsurători, deoarece se circula pe un singur sens. Era îmbrăcat în uniformă, era vizibil, se circula cu viteză redusă. Cu toate acestea, un şofer de 47 de ani l-a luat pur şi simplu pe capotă. În urma impactului, agentul de poliţie a fost aruncat aproape zece metri pe carosabil.

"Angajatul MAI a fost aruncat aproximativ zece metri. El a suferit un traumatism craniocerebral şi o plagă la un picior. Pentru câteva minute şi-a pierdut conştienţa, dar a fost stabilizat şi şi-a revenit“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Reamintim că siguranţa poliţiştilor de circulaţie este un subiect dureros în România. În august 2015, subinspectorul Gheorghe Ionescu a fost lovit cu maşina de un afacerist turc, care nu a vrut să oprească la un control de rutină. După ce iniţial a încetinit, ulterior, şoferul a accelerat şi l-a lovit pe poliţist. Omul legii a fost târât pe capotă pe o distanţă de aproximativ 350 de metri şi apoi aruncat pe şosea. Poliţistul a murit după trei săptămâni de suferinţă, la vârstă de doar 44 de ani.

Cinci zile mai târziu, un alt poliţist din Satu Mare, aflat în misiune, a fost victima unei agresiuni similare, scăpând, din fericire doar cu răni uşoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne