Atac terorist asupra unei secţii de poliţie din oraşul turc Gaziantep (video)

O maşină capcană a explodat în faţa unei secţii de poliţie din Gaziantep, localitate din sud-estul predominant kurd al Turciei.

Atac cu maşină bombă împotriva sediului poliţiei dn Ganziatep, în sudul Turciei
Atac cu maşină bombă împotriva sediului poliţiei dn Ganziatep, în sudul Turciei (Captură video)

Un poliţist şi un terorist sinucigaş au fost ucişi într-un atac cu maşină bombă la sediul poliţiei din Ganziatep, în sudul Turciei. Autorităţile locale au confirmat că alte 22 de persoane au fost rănite.

Potrivit declaraţiilor făcute de Mehmet Erdogan, deputat al partidului de guvernământ AKP din Ganziatep, bomba a fost plasată într-un microbuz care a lovit şi a depăşit baricadele din jurul clădirii, explodând în faţa ei.

Potrivit deputatului, în explozie au murit teroristul care conducea vehiculul şi un poliţist. În plus, au fost răniţi optsprezece ofiţeri de poliţie şi patru civili.

"Direcţia de Securitate din Ganziatep a desfăşurat multe operaţiuni de succes împotriva Statului Islamic şi a PKK (gherila kurdă). Acesta este un atac direct asupra poliţiei, o ameninţare, o răzbunare", a spus deputatul.

Potrivit CNNTurk, explozia a avut loc în jurul orei 07.00 GMT la barierele de siguranţă din cadrul Direcţiei de Securitate din Ganziatep.

Akif Ekici, un adjunct al partidului de opoziţie CHP din această provincie, a declarat pentru CNNTurk că atacatorii au sosit în două vehicule, iar poliţistul care ulterior a fost ucis a deschis focul asupra lor pentru a-i împiedica să se apropie de clădire.

După explozie, o avut loc un schimb de focuri de armă, a mai relatat CNNTurk. O maşină care a fugit de la locul scenei a fost urmărită de poliţie. Poliţia a izolat întreaga zonă din jurul clădirii atacate.

Gaziantep, localitatea unde a avut loc explozia este în sud-estul predominant kurd al Turciei, la doar câţiva kilometri de teritoriile siriene ale jihadiştilor Statului Islamic şi a fost în ultimul timp scena unor ciocniri violente între forţele guvernamentale şi militanţii PKK.

Turcia se confruntă cu multiple ameninţări de securitate pe mai multe fronturi. Ca parte a coaliţiei conduse de SUA, duce lupte cu Statul Islamic in Siria vecină şi Irak în timp ce luptă si cu militanţii PKK kurzi din sud-estul ţării, după ce acordul de încetare a focului între armata turcă si Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a fost încălcat în iulie anul trecut, declanşând cele mai grave violenţe din anii 1990.