Lupta politică, faza pe sesizări. "Multe persoane acuzate sau condamnate îşi descoperă vocaţia de scriitor"

Mulţi politicieni inculpaţi sau condamnaţi s-au pus pe scris sesizări către parchete pe care le folosesc apoi în lupta politică, or acest lucru nu este normal, consideră preşedintele Klaus Iohannis, care a solicitat ca astfel de cazuri să fie tratate cu celeritate.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat motivul pentru care, cu o zi în urmă, i-a cerut procurorului general Augustin Lazăr să rezolve cu celeritate dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă s-a autodenunţat şi reclamă falsificarea raportului tehnic de expertiză prin care s-a stabilit, în urmă cu câţiva ani, că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu şi-a plagiat teza de doctorat.

"Putem să observăm foarte uşor: multe persoane acuzate sau condamnate sau în orice altă fază cu dosare penale îşi descoperă vocaţia de scriitor, ca să zic aşa. Şi atunci este foarte important ca aceste sesizări care se fac să fie verificate cu celeritate, fiindcă se vede foarte bine: dacă ele se referă la politicieni, sunt folosite în campania electorală, sunt folosite în lupta politică.

Or, nu mi se pare absolut deloc normal. Lupta politică trebuie să fie pentru obiective politice, nu pentru dosare, şi în acest sens a venit solicitarea mea. Dacă cineva este acuzat şi se susţine acuzaţia, să meargă în instanţă, iar dacă nu, să se spună clar: 'nu este adevărat' şi bunul renume al persoanei să fie restabilit cât se poate de repede", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Preşedintele a atras atenţia că ne apropiem cu paşi repezi de campania electorală, context în care şi-ar dori "foarte mult" să avem o campanie electorală, "cum se spune, curată, centrată pe problemele care preocupă pe români şi nu pe aruncatul imaginii dintr-o parte şi în cealaltă."

"Deci, ideea de bază a fost un îndemn pentru politicieni, pentru partidele politice, să se pregătească pentru o campanie electorală fără mizerii cum, din păcate, am avut de prea multe ori, şi centrată pe problemele care trebuie rezolvate", a punctat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne