Lupta contra narcomaniei, marcată în Transnistria

“Noi alegem viaţa!” - cu acest generic s-au desfăşurat sâmbătă la Tiraspol mai multe acţiuni prilejuite de Ziua internaţională a luptei contra narcomaniei. Programul a fost iniţiat de administraţia oraşului, în comun cu Centrul de informare „Viitor sănătos”, relatează Moldpres. Organizatorii au desfăşurat concursuri de desen, concerte în aer liber, manifestări teatralizate care au avut scopul să sensibilizeze populaţia despre efectele nocive ale consumului de droguri.
. (BEHROUZ MEHRI / AFP / Getty Images)
Epoch Times
29.06.2014

“Noi alegem viaţa!” - cu acest generic s-au desfăşurat sâmbătă la Tiraspol mai multe acţiuni prilejuite de Ziua internaţională a luptei contra narcomaniei. Programul a fost iniţiat de administraţia oraşului, în comun cu Centrul de informare „Viitor sănătos”, relatează Moldpres. Organizatorii au desfăşurat concursuri de desen, concerte în aer liber, piese de teatru care au avut ca scop sensibilizarea populaţia în legătură cu efectele nocive ale consumului de droguri.

Cu o zi înainte, membrii Asociaţiei „Viitor sănătos”, foşti consumatori de droguri, au plantat tuia, denumit şi arborele vieţii, pe o alee din Tiraspol. Astfel, participanţii au dorit să-şi revendice dreptul la o a doua şansă, să se facă auziţi în dorinţa de a se reabilita. Potrivit directorului centrului, Alexandr Biriucov, actualmente în regiunea transnistreană sunt peste două mii de tineri care utilizează droguri. „Medicii afirmă că narcomanilor nu le este sortit să ajungă până la bătrâneţe. Aceşti oameni nu trebuie acuzaţi, ci ajutaţi”, a menţionat Biriucov.

În acelaşi timp, autorităţile autoproclamatei Republici Moldoveneşti Transnistrene susţin că jumătate din cele o sută de infracţiuni deosebit de grave înregistrate de la începutul anului curent pe teritoriul regiunii au fost comise de consumatori de droguri. „Este clar că asemenea flagel ca narcomania poate fi combătut doar în condiţiile unei colaborări fructuoase între organele de drept, medici, societatea civilă şi structurile de protecţie socială”, se arată într-un comunicat de la Tiraspol.

Aceşti oameni nu trebuie acuzaţi, ci ajutaţi

Consumul de droguri şi consecinţele negative ale acestui fenomen prezintă un pericol pentru întreaga omenire. Din acest considerent Adunarea Generală a ONU a decis să marcheze pe data de 26 iunie Ziua internaţională de combatere a narcomaniei şi a traficului ilicit de droguri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor