Ludovic Orban critică "micimea politică" a PSD, care a amânat votarea Strategiei Naţionale de Apărare

Ludovic Orban
Ludovic Orban (timpolis.ro)

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a criticat luni "micimea politică" a PSD, care a amânat cu o zi votarea Strategiei Naţionale de Apărare, prezentată de preşedintele Iohannis în Parlament:

"Din nou PSD a arătat micimea politică şi lipsa de respect faţă de deciziile fundamentale în societatea românească şi, aş putea spune, lipsa totală de eleganţă faţă de preşedintele României. Săptămâna trecută, în Birourile permanente reunite, în ciuda opoziţiei majorităţii guvernamentale din Senat, s-a stabilit termen o săptămână pentru Comisiile de apărare pentru a finaliza raportul la Strategia de Apărare. Comisiile reunite s-au întâlnit şi au adoptat raportul în unanimitate, el trebuia introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plen de astăzi (n.r.-luni), care fusese convocată de lunea trecută. Astăzi, ne-am trezit cu PSD care a refuzat să accepte propunerea noastră simplă, care era conform deciziei de săptămâna trecută, că, după prezentarea Strategiei de Apărare de către preşedinte, să urmeze dezbaterea şi adoptarea ei. Au preferat să convoace o altă şedinţă a Camerelor reunite, marţi, pentru strategie", a declarat Orban, citat de Realitatea.net.

Liberalul a mai adăugat că, pentru amânarea votării Strategiei de Apărare, PSD a "invocat un pretext jenant", respectiv o cerere din partea preşedintelui Comisiei de politică externă de la Senat de a da aviz pe document:

"În mod evident, e o încălcare regulamentară grosolană. Nu se pot da avize după ce comisia sesizată în fond sau comisiile sesizate în fond au finalizat raportul. Este practic fără precedent şi complet neregulamentară această decizie a Birourilor permanente reunite, dar acesta a fost pretextul pentru ca, într-un fel, să arate că, totuşi, ei hotărăsc când se adoptă Strategia de Apărare", a menţionat Orban.

Reamintim că preşedintele Iohannis a prezentat luni, în plenul Parlamentului, Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019, intitulată "O Românie puternică în Europa şi în lume." Marele absent de la acest eveniment a fost şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care, anterior, îşi exprimase nemulţumirea faţă de această strategie, acuzând că aceasta "cuprinde o serie de concepte preluate de la preşedintele Băsescu" şi încercase să amâne adoptarea ei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne