Lucian Gheorghe Papici, reînvestit în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind reînvestirea lui Lucian Gheorghe Papici în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe o perioadă de trei ani, a informat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind numirea Elenei Cristina Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA, pe o perioadă de trei ani.

Au mai fost reîncadraţi în funcţii: Băcian Ioviţă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara; Codreanu Victor, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi; Vrânceanu Voichiţa, judecător la Judecătoria Bistriţa.

Pe 1 iulie, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reînvestirea procurorului Lucian Papici în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Tot atunci, Secţia pentru procurori a CSM a decis avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire, pentru trei ani, a procurorului Elena Cristina Matieşescu în funcţia de şef al Secţiei judiciare penale a DNA.

Pe 22 martie 2007, Lucian Gheorghe Papici a devenit procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei, din structura DNA, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea, cu unanimitate de voturi, la propunerea ministrului Justiţiei din vremea aceea, Monica Macovei.

De asemenea, pe 1 martie 2007, Secţia pentru procurori a CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea Monicăi Macovei de numire a Elenei Cristina Matieşescu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA.

Conform legii, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.