Lucian Gheorghe Papici, reînvestit în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind reînvestirea lui Lucian Gheorghe Papici în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe o perioadă de trei ani, a informat Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul privind numirea Elenei Cristina Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA, pe o perioadă de trei ani.

Au mai fost reîncadraţi în funcţii: Băcian Ioviţă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara; Codreanu Victor, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi; Vrânceanu Voichiţa, judecător la Judecătoria Bistriţa.

Pe 1 iulie, secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat reînvestirea procurorului Lucian Papici în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la propunerea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Tot atunci, Secţia pentru procurori a CSM a decis avizarea propunerii ministrului Justiţiei de numire, pentru trei ani, a procurorului Elena Cristina Matieşescu în funcţia de şef al Secţiei judiciare penale a DNA.

Pe 22 martie 2007, Lucian Gheorghe Papici a devenit procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei, din structura DNA, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea, cu unanimitate de voturi, la propunerea ministrului Justiţiei din vremea aceea, Monica Macovei.

De asemenea, pe 1 martie 2007, Secţia pentru procurori a CSM a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea Monicăi Macovei de numire a Elenei Cristina Matieşescu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA.

Conform legii, procurorul general al României, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii-şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne