Locuitorii din Prelungirea Ghencea ies în stradă din nou

Afişe pentru protestul din Prelungirea Ghencea.
Afişe pentru protestul din Prelungirea Ghencea. (Iniţiativa Prelungirea Ghencea, Facebook)

Duminică, 14 septembrie, locuitorii din Prelungirea Ghencea vor ieşi din nou în stradă, pentru a protesta împotriva întârzierii lucrărilor de modernizare a infrastructurii stradale din zona în care locuiesc.

Nemulţumiţi că pe Prelungirea Ghencea, circulaţia rutieră se desfăşoară pe câte o bandă pe sens, blocajele se întind pe zeci de metri, nu există trotuare, nu sunt amenajate staţii RATB şi când plouă sunt obligaţi să înoate prin noroi, locuitorii din cartier, îi somează pe cei responsabili să-şi asume răspunderea pentru întârzierea lucrărilor pe care le-au promis:

"Premierul Victor Ponta, ministrul transporturilor Ioan Rus, directorul CNADNR Narcis Neaga, Primarul General Sorin Oprescu şi preşedintele CJ Ilfov Marian Petrache sunt invitaţi duminică, 14 septembrie 2014, ora 11, la asumarea răspunderii pentru întârzierea lucrărilor de modernizare a infrastructurii stradale din zonă Prelungirea Ghencea-Domneşti.", scriu organizatorii într-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook "InitiativaDin PrelungireaGhencea."

Protestatarii reamintesc că Primarul General al Capitalei a promis în urmă cu un an modernizarea infrastructurii - construirea unui pasaj rutier peste centură la intrarea în Domneşti, lărgirea şoselei, trotuare, piste pentru biciclişti şi staţii RATB, fără să se fi ţinut de cuvânt.

Prelungirea Ghencea, o şosea cu o singură bandă pe sens, fără infrastructură pietonală, deserveşte cel puţin 20.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, dar şi din localităţile limitrofe, care aparţin de judeţul Ilfov.

Odată cu începerea anului şcolar traficul va fi blocat la orele de vârf, mai scriu protestatarii care au ieşit în stradă şi în urmă cu două săptămâni.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea reamintesc că pe 22 august 2013 câţiva dintre oficialii invitaţi la acţiunea de duminică, au vizitat zona şi au promis că se vor face intervenţii de urgenţă pentru fluidizarea traficului:

"Premierul, Ministrul Marilor Proiecte de la acel moment şi Primarul General al Capitalei au promis demararea de urgenţă a Proiectului Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti (lărgirea la 4 benzi a străzii Prelungirea Ghencea şi realizarea de trotuare pietonale, sens giratoriu şi pasaj rutier peste Şoseaua de Centură), precum şi realizarea Şoselei de Centură ocolitoare. Premierul Ponta a promis că semnează documentaţia aferentă pentru acest proiect până în noiembrie 2013. La rândul său, primarul Oprescu a promis finalizarea lucrărilor pe teritoriul municipiului Bucureşti până la sfârşitul lui 2014.

În luna septembrie a anului electoral 2014, nimic nu s-a întâmplat. Locuitorii din Prelungirea Ghencea au ieşit în stradă şi în urmă cu două săptămâni, fără ca autorităţile să-i fi "onorat" cu prezenţa lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne