Fluturi de 1,23 milioane de euro pentru Parcul Kiseleff

Ioan Nemţoi.
Ioan Nemţoi. (Facebook)

Administraţia Domeniului Public Sector 1, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, a alocat aproximativ 1,23 de milioane de euro artistului plastic Ioan Nemţoi, pentru a realiza atât proiectarea, cât şi execuţia “operei de creaţie intelectuală La Fluturi.”

Lucrarea va fi amplasată în zona Lacului din Parcul Kiseleff din Bucureşti.

Potrivit evz, contractul de realizare a lucrării i-a fost atribuit artistului Ioan Nemţoi prin licitaţie deschisă, criteriul de atribuire fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Contractul a fost atribuit pe 3 iulie.

Valoarea totală finală a contractului atribuit lui Nemţoi se ridică la 5.456.000 de lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 1,23 de milioane de euro.

Ioan Nemţoi are 50 de ani, a absolvit Academia de Arte Frumoase din Bucureşti în anul 1991, cu licenţă în ceramică-sticlă-metal, şi a expus lucrări în ţări precum SUA, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Germania, Olanda, Danemarca, Belgia şi Norvegia.

Potrivit site-ului artistului, lucrările sale fac parte din numeroase colecţii private din România şi din străinătate ale unor personalităţi precum regele Harald al Norvegiei, Vladimir Putin, Kofi Annan, Emma Nicholson, principesa Margareta a României.