Liviu Dragnea stă la coadă la DNA

Preşedintele PSD a fost chemat la DNA, unde s-a trezit prins într-o coadă de persoane ce-şi aşteptau rândul pentru audieri.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineaţă la DNA. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Dragnea urma sa fie audiat în dosarul fostei sale soţii, Bombonica Prodana, dosar în care este şi el urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. Citarea lui Dragnea ar avea legătură cu o posibilă schimbare a încadrării juridice, mai susţin sursele.

Dragnea a ajuns la sediul DNA în jurul orei 9:40, unde a fost nevoit să aştepte la coadă circa 15 minute pentru a intra în instituţia în faţa căreia se formase rând.

Liderul PSD nu a dorit să facă declaraţii la sediul DNA, Dragnea a refuzat. Întrebat dacă şi-a început săptămâna la DNA, Dragnea a replicat: ''E un cadou pentru cineva''.

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, după cum anunţa DNA pe 24 martie.

La rândul său, Dragnea este acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, Dragnea a determinat-o pe Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne