Livia Stanciu devine oficial pensionar înainte de plecarea la CCR

Plenul CSM a luat act de cererea de pensionare a şefei Înaltei Curţi, numită recent de preşedintele Iohannis la CCR.
Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Livia Stanciu, judecător , preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Epoch Times România)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererea de eliberare din funcţie prin pensionare, formulată de Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care va pleca judecător la CCR. CSM a hotărât înaintarea documentelor către preşedintele Iohannis, relatează Agerpres.

În şedinţa în cadrul căreia s-a dezbătut cererea Liviei Stanciu, şeful CSM, Mircea Aron, a susţinut că Livia Stanciu "este promovată la Curtea Constituţională şi dacă nu s-ar pensiona evident că ar fi un conflict de interese".

Pe de altă parte, judecătorul Norel Popescu a susţinut că nu ar fi cazul unui conflict de interese: "Nu ar fi conflict de interese, că poate să înceteze prin demisie funcţia să se ducă acolo. Nu este conflict de interese în niciun caz. Am mai avut", a susţinut Popescu.

Ulterior, Aron a afirmat că Livia Stanciu trebuia "să iasă din sistem (magistratură — n.r.)".

Tot în şedinţa de joi, plenul CSM a luat act de cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de procurorul militar şef al Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ion Vasilache.

Reamintim că pe 9 iunie, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, pentru un mandat de 9 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne