Băsescu - Livia Stanciu numită la CCR pentru că l-a scos pe Iohannis din belea de două ori

Numirea şefei Înaltei Curţi, Livia Stanciu, la Curtea Constituţională este o răsplată pentru "bunăvoinţa" pe care aceasta i-a arătat-o lui Iohannis, crede Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Numirea Liviei Stanciu ca judecător la Curtea Constituţională este un semn de mulţumire din partea preşedintelui Iohannis pentru două servicii pe care şefa Înaltei Curţi le-ar fi făcut şefului statului, a declarat duminică seara Traian Băsescu.

"Dânsa (Livia Stanciu.n.r) a fost numită în primul rând pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Unu — nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influenţă, iacă un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constatat de judecători este trimis la rejudecare la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeş?", a declarat Băsescu, preluat de Agerpres, la România Tv.

"Nu zic că au avut loc negocieri. Eu zic că e pur si simplu mulţumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori. O dată putea să nu mai fie preşedinte dacă se judecă la timp sesizarea ANI. (...) Această chestiune care s-a întâmplat cel puţin din cunoştinţa mea doar pentru două persoane — rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca şi în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulţumire pentru bunăvoinţă", a adăugat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai precizat că numirea lui Stanciu este o greşeală, dar că nu o acuză pe aceasta de lipsă de profesionalism.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de numire a Liviei Stanciu, actuală şefa Înaltei Curţi, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie 2016.

Amintim că, la finele lunii, trei judecători CCR - Augustin Zegrean, Zoltan Puskas şi Tudorel Toader - îşi încheie mandatele, locul lor urmând să fie luat de candidaţii propuşi de Preşedinţie, Camera Deputaţilor şi Senat.

Deputatul independent Marian Enache - opţiunea validată de Senat, susţinut de PSD&company - urmează să-l înlocuiască pe Valentin Zoltan Puskas, Attila Varga - susţinut de UDMR - pe Tudorel Toader, iar Livia Stanciu - candidatul ales de Klaus Iohannis - pe Augustin Zegrean, fostul preşedinte al CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne