Liderul PAS: Moldovenii ar trebui să înveţe arta protestelor de la români

Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Maria Maevschi
07.02.2017

Moldovenii ar trebui să înveţe din „arta protestelor”, consideră liderul fracţiunii Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, menţionând protestele care au loc de şapte zile deja în toată România cu participarea a sute de mii de români.

„Acolo protestele nu sunt organizate de partide politice şi acest lucru le conferă o credibilitate mai mare. La noi au fost astfel de proteste, la început când erau organizate de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, şi am avut şi cel mai are număr de cetăţeni în stradă în acea perioadă. Noi nu suntem încă în situaţia României, nu avem o societate civilă atât de puternică, nu avem o clasă de mijloc atât de puternică care să demonstreze acest potenţial”, a afirmat Maia Sandu pentru protv.

În opinia preşedintelui PAS, ceea ce se întâmplă în aceste zile în faţa Guvernului bucureştean a mobilizat şi emoţionat multă lume de la Chişinău, dar „trebuie să spunem că ei au câştigat o luptă, nu încă războiul pentru că şi guvernarea lor încearcă să meargă departe, dar cred că succesul acestor proteste a constat în prezenţa societăţii civile, reacţia instituţiilor statului pe care ei totuşi le au, reacţia procurorului, a preşedintelui ţării care a venit şi a sprijinit protestul şi a cerut guvernului să-şi schimbe deciziile şi să nu uităm că România este ţară membră a Uniunii Europene şi au venit semnale dure şi foarte clare de la Bruxelles”.

În context, politiciana a ţinut să sublinieze faptul că în Republica Moldova nu există instituţii ale statului care să ia o poziţie critică faţă de guvernare şi evident în cazul nostru semnalele de la Bruxelles nu pot fi atât de puternice pentru că nu există pârghii. „Şi guvernarea noastră este mai tupeistă. Ei se simt aici foarte puternici şi cred că pot face abstracţie de faptul că nu sunt respectaţi cetăţenii”, a conchis Sandu.

Menţionăm că luni, în jur de 25.000 de români au protestat, pentru a şaptea zi consecutiv, în faţa Guvernului român. Oamenii au cerut demisia lui Grindeanu, Iordache şi Dragnea iar unii dintre ei au lansat apeluri către PSD, cerându-le social-democraţilor să nu se mai lase conduşi de penali, ci să propulseze în fruntea partidului oameni cinstiţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor