Anatol Şalaru înfiinţează în Moldova Partidul Unităţii Naţionale

La aniversarea zilei de naştere, Şalaru anunţă formarea unei noi formaţiuni politice pro-europene: un partid românesc, care să fie acceptat de clasa politică de la Bucureşti şi care intenţionează să ducă Moldova în rândul ţărilor civilizate.
Anatol Şalaru
Anatol Şalaru (facebook.com / anatol.salaru)

Fostul ministru al Apărării şi vicepreşedinte al Partidului Liberal, Anatol Şalaru anunţă că după mai multe discuţii purtate cu partenerii din România şi Uniunea Europeană a decis înfiinţarea unui nou partid politic Partidul Unităţii Naţionale, menţionând că unitatea naţională lipseşte cel mai mult, românilor din Basarabia.

„Avem drept obiectiv ca acest nou partid să fie expresia politică a tuturor celor care îşi doresc un stat integru, european, capabil să îşi apere cetăţenii şi mai ales capabil să le construiască cetăţenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relaţiilor internaţionale şi să o ducă în rândul ţărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul”, scrie Şalaru pe pagina sa de socializare.

Şalaru susţine că Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil să ofere o alternativă la actuala clasă politică, un partid care să fie acceptat ca partener de clasa politică de la Bucureşti, şi mai ales un partid care să nu dezamăgească şi să nu-şi încalce angajamentele asumate.

Deşi ştie că nu va fi uşor, precum nu a fost uşor nici în 1989, atunci când a fost aprinsă flacăra eliberării naţionale, Şalaru menţionează că în perioada următoare va face public întregul grup de iniţiativă şi invită toţi doritorii să se implice în noul său proiect politic.

Internauţii au avut păreri împărţite despre iniţiativa lansată, unii au apreciat şi identificat faptul că noua formaţiune politică este lansată în ziua de naştere a lui Anatol Şalaru, felicitându-l pentru ambele ocazii, alţii însă au fost mai sceptici:

"Felicitări. La mulţi ani !!! Dacă este un Partid Unionist, vreau să fiu primul român care se înscrie în lupta pentru reîntregirea României."

"Din păcate, cu un partid unionist nu veţi câştiga alegerile! E mai bună strategia doamnei Maia Sandu de a atrage şi electoratul statalist pro-european! Acum urgenţa este de a rămâne pe direcţia pro-europeană şi de a se opune lui Dodon!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe