Liderul deputaţilor PDL: Victor Ponta „fuge de moţiunea de cenzură”

Parlamentul României, şedinţă comună în plen a Senatului şi Camerei Deputaţilor
Parlamentul României, şedinţă comună în plen a Senatului şi Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a afirmat, miercuri, că speră ca moţiunea de cenzură susţinută de PNL, PDL şi PP-DD să fie dezbătută în Parlament înainte de alegerile europarlamentare, menţionând că premierul Victor Ponta "fuge de moţiunea de cenzură".

"Ce s-a întâmplat cu acea convocare a Birourilor Permanente reunite la ora 18.30 a fost făcută intenţionat de Victor Ponta şi de PSD pentru a nu avea cvorum de şedinţă, s-a invocat lipsa cvorumului pentru a amâna dezbaterile la calendele greceşti. Victor Ponta fuge de moţiunea de cenzură ca dracu' de tămâie! La performanţele lui economice şi politice cu care se laudă în fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare ceas pe toate posturile de televiziune, ar fi trebuit să accepte bătălia democratică", a afirmat Tinel Gheorghe, într-o conferinţă de presă.

Deputatul PDL a arătat că nu s-a mai întâmplat ca discuţia din Birourile permanente să fie amânată din lipsă de cvorum.

"Rezultatul însă al acestei moţiuni de cenzură va fi acelaşi, cred că Victor Ponta şi Guvernul Ponta 3 îşi numără ultimele zile la Palatul Victoria. Cred că, indiferent dacă se dezbate acum sau dacă Victor Ponta amână dezbaterea acestei moţiuni de cenzură, el crezând că va reuşi să-şi ţină aproape toate formaţiunile politice care îl susţin, cred că se înşală. Eu cred că, indiferent când se va dezbate moţiunea de cenzură, înainte de europarlamentare sau după europarlamentare, Guvernul Victor Ponta 3 trebuie să pice", a spus liderul deputaţilor PDL.

Tinel Gheorghe a susţinut că sunt "nenumărate motive" pentru ca Guvernul să cadă, "cazul Duicu fiind emblematic".

Acesta a anunţat că Birourile Permanenţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se întrunesc din nou luni pentru a discuta despre moţiunea de cenzură.

PP-DD: PSD foloseşte "tertipuri legislative" să amâne votarea moţiunii

Reprezentanţii PP-DD au susţinut că PSD a folosit "tertipuri legislative" în Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a amâna dezbaterea şi votul în plen pe moţiunea de cenzură depusă marţi de liberali.

Reprezentanţii PP-DD au susţinut că PSD a folosit "tertipuri legislative" în Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a amâna dezbaterea şi votul în plen pe moţiunea de cenzură depusă marţi de liberali.

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a anunţat marţi că şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului nu a întrunit cvorumul necesar, nu s-a putut stabili data dezbaterii în parlament a moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, urmând ca luni să fie fixată această dată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne