Liderul de la Kremlin s-ar ascunde dintr-un buncăr în altul, încă de la începutul invaziei în Ucraina. Unde s-ar afla Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin (DAVID GOLDMAN / AFP / Getty Images)
D.B.
08.03.2022

În timp ce Zelenski, preşedintele Ucrainei, transmite aproape zilnic mesaje din Kiev, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ar fi dispărut din Moscova încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina, informează cotidianul german Bild, citat de Ziare.com.

Potrivit sursei citate, unul dintre adăposturile în care s-ar fi putut retrage liderul de la Kremlin ar fi buncărul antiatomic de la Samara, la 860 de kilometri de Moscova, situat pe malul de est al Volgăi. De pe vremea lui Stalin, comandat de acesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, buncărul a fost folosit ca loc de retragere în cazul în care Moscova ar fi fost cucerită.

O altă informaţie privind locul în care s-ar fi retras Putin a oferit-o un expert militar, Oleg Jdanov, care afirma, la 2 martie, că preşedintele Rusiei s-ar afla deja în alt buncăr antiatomic, în Siberia, la Gorno-Altaisk, la peste 3.000 de kilometri de capitală.

Liderul de la Kremlin îşi poate schimba cu uşurinţă locul în care se adăposteşte datorită unuia dintre avioanele sale sau a unei maşini Sedan Aurus Senat.

Aparatul Iliuşin 96-300 PU, „Kremlinul zburător” al lui Putin, este echipat cu un sistem care împiedică detectarea de către radar, cu un sistem de apărare antirachetă şi o capsulă de urgenţă în cazul unei situaţii de criză. Confortul nu trebuie să lipsească, aşa că au fost montate o sală de fitness, un restaurant, o zonă de duşuri şi o staţie de prim ajutor.

Maşina Aurus Senat, dezvoltată special pentru Putin sub numele de cod „Proiectul Kortes”, are 6,63 metri lungime, doi metri lăţime şi 1,70 metri înălţime. Este echipată cu un motor Porsche V8 de 4,4 litri, are 600 CP şi atinge o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Maşina este blindată, şi cântăreşte 6,5 tone.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor