Liderii mondiali condamna violentele din Libia

Mai multi lideri mondiali cer rezolvarea pasnica a tulburarilor din Libia. Generalul Amr Moussa, Secretarul Ligii Arabe, si-a exprimat dorinta de a pune capat violentelor in natiunile din nordul Africii, si spune ca vede cerintele protestatarilor libieni ca legitime.
Epoch Times România
22.02.2011

Mai multi lideri mondiali cer rezolvarea pasnica a tulburarilor din Libia. Generalul Amr Moussa, Secretarul Ligii Arabe, si-a exprimat dorinta de a pune capat violentelor in natiunile din nordul Africii, si spune ca vede cerintele protestatarilor libieni ca legitime.

Secretarul ONU - Generalu Ban Ki-moon, l-a contactat telefonic pe liderul libian Moammar Gadhafi exprimandu-si ingrijorarea vis-a-vis de cresterea intensitatii violentelor. ONU afirma ca Ban acerut respect fata de libertatile si drepturile de baza ale omului, ai a intarit ideea nevoii de protejare a populatiei civile cu orice mijloace.

Oficialii Uniunii Europene incurajeaza adoptarea de catre Libia a unui sistem democratic, declarand ca se tem pentru siguranta cetatenilor din Libia.

Presedintele Frantei, Nicholas Sarkozy, a condamnat luni ceea ce a numit "o folosire inacceptabila de forta" in Libia si a cerut "incetarea imediata" a violentelor.

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat ca inabusirea mortala a protestelor antiguvernamentale din partea guvernului central al Libiei este "ingrozitoare si inacceptabila", folosind "cele mai vicioase forme de represie". El a comunicat aceste lucruri din Cairo, oras in care si-a inceput luni vizita sa in Egipt.

Statele Unite au ridicat obiectii asupra folosirii violentei mortale asupra protestatarilor, la intalnirile cu ministrul de externe libian, Musa Kusa, si alti oficiali.

In Bruxelles, un oficial al UE afirma ca Libia a amenintat Uniunea Europeana ca va inceta sa mai combata migrarea ilegala dinstre nordul Africii catre Europa daca blocul politic continua sa mai sustina protestele anti-guvernamentale.

Italia este cea mai indreptatita sa fie ingrijorata din cauza unui influx de imigranti, deoarece statul italian este un punct de intrare cat se poate de popular pentru nord-africanii care cauta un trai mai bun in Europa. Mii de nord-africani au calatorit spre insula italiana Lampedusa de la izgonirea presedintelui Tunisiei de luna trecuta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor