Lider sindical Mechel: Noii acţionari ai companiei ne-au spus că au intenţii nobile,dar că nu au bani

Liderul de sindicat de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat miercuri seara la Realitatea TV că noii acţionari ai companiei au declarat la discuţiile din cursul zilei că au “intenţii nobile” în legătură cu aceasta, dar că nu dispun de bani.

„După două ore de discuţii, că au fost discuţii, ne-au spus că ei au intenţii foarte nobile cu Câmpia Turzii, adică nu vor să închidă, vor să relanseze luna viitoare producţia, dar au o singură problemă: nu au bani”, a spus Pascu.

Liderul de sindicat a mai arătat că noii proprietari ai companiei i-au cerut să semneze un acord pentru tăierea a 4.000 de tone dintr-o secţie a combinatului, pentru plata datoriilor faţă de angajaţi. „Mi-au pus în faţă să semnez un acord că sindicatul este de acord să se taie 4.000 de tone din secţia Laminor, care ar fi suficiente pentru a plăti toate datoriile pe care le au faţă de angajaţi. Am refuzat categoric să semnez aşa ceva pentru că eu cer Guvernului, domnului Ponta în special, şi există foarte multe documente în sensul ăsta, să se stopeze tăiatul de fier vechi. Am spus că nu am nimic împotrivă să taie şi din Laminor, dar dacă există piese auxiliare, să nu se taie absolut nimic din ceea ce ar însemna că influenţează o eventuală repornire a Laminorului. Am fost foarte clar în chestia asta şi am spus că ne implicăm să găsim că sunt alte secţii în care există fier vechi, nu ar fi asta o problemă, le dăm tot sprijinul”, a spus liderul de sindicat.

Pascu a mai declarat că mai trebuie lămurite şi alte aspecte referitoare la vânzarea unor active ale combinatului. „Mai există încă o mare dilemă şi nu cred că o să o lămurim noi, probabil că o să avem nevoie de implicarea altor factori. S-au vândut nişte active de la Câmpia Turzii, tot aşa, foarte interesant, un depozit de la Gara Căţelu din Bucureşti care aparţinea lui Metchel Câmpia Turzii, mai sunt nişte rambursări de TVA, s-au mai vândut nişte certificate”, a spus Pascu. Acesta a mai arătat că a obţinut aceste informaţii „pe surse” şi a făcut un apel către toţi angajaţii români din Mechel Câmpia Turzii care au semnat documente ca acum, „în ceasul al 13-lea”, să spună adevărul.

De asemenea, Pascu a arătat că sindicaliştii au depus încă din luna octombrie a anului trecut o plângere penală la DNA, la care nu au primit niciun răspuns. „Noi încă din luna octombrie avem o plângere penală la DNA, înregistrată la Bucureşti, la care nu am primit nici măcar o frază: bă fraierilor vedeţi că am luat act de reclamaţia voastră. Acolo sunt prezentate tot ceea ce s-a ntâmplat la privatizare, hoţia care s-a petrecut mai departe, aici s-au tăiat 120.000 de tone de fier vechi din 2006, s-a făcut evaziune fiscală”, a mai spus liderul de sindicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie