Liberalii depun plângere penală pe numele lui Ponta pentru abuz în serviciu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.01.2015

Liberalii au ajuns la capătul răbdării. Deşi postul de şef al CJ Cluj a fost vacantat prin arestarea baronului Horea Uioreanu, premierul Victor Ponta nu se grăbeşte să organizează alegeri parţiale astfel că s-a ales cu o plângere penală pe numele său pentru abuz în serviciu - plângere depusă marţi de co-preşedintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan.

"Deşi a fost notificat din vreme şi în mod repetat cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea, motiv pentru care marţi am depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu.

După turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, l-am notificat pe Victor Ponta să respecte legea şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Am cerut să se adopte o Hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfăşurare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj", a transmis Mihai Seplecan, în cadrul unui comunicat de presă, citat de Mediafax.

Liderul grupului de consilieri judeţeni al PNL Cluj a subliniat că s-a aşteptat suficient ca premierul Ponta "să binevoiască" să aplice legea în judeţul Cluj şi să emită o OUG care să stabilească data alegerilor anticipate pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, dar "domnia sa a ales să încalce şi de această dată legea."

Astfel că liberalii s-au adresat Justiţiei şi cer tragerea la răspundere penală a numitului Victor-Viorel Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Mihai Seplecan susţine că nu numai judeţul Cluj este în această situaţie, aceasta generalizându-se la nivel naţional, iar proiectele sunt blocate şi nu există o majoritate stabilă care să poată decide priorităţile de dezvoltare.

"Liderii PSD sunt în degringoladă şi în loc să vadă interesul cetăţeanului ca fiind prioritar se agaţă de putere. Îi îndemn pe colegii din alte judeţe în care nu s-au organizat alegeri parţiale şi unde Victor Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul şi să îl acţioneze în judecată pe acest politician fără nici un respect faţă de legi şi banii românilor", a mai transmis Mihai Seplecan.

Co-preşedintele executiv al PNL Cluj a decis să deschidă, potrivit gazetadecluj.ro, şi o acţiune în Contenciosul Administrativ pentru încălcarea Legii administraţiei publice – Statutul aleşilor locali de către premier:

"I s-a atras deseori atenţia să nu îşi bată joc de banii publici, să nu-i risipească aşa cum s-a obişnuit, pentru toanele şi interesele sale. Dacă ar fi organizat alegerile parţiale odată cu turul II al alegerilor prezidenţiale s-ar fi economisit aproape un milion de euro din banii publici. Este un motiv întemeiat să-i fie imputaţi. Poate aşa, în sala de judecată, află şi domnia sa ce conţine Legea şi de ce anume trebuie respectată."

Avocatul liberalului, Mihail Neamţu, a declarat, pentru gazetadecluj.ro, că PSD nu mai are majoritatea în Consiliul Judeţean, şi a pierdut recent alegerile, deci probabil nu e o perioadă electorală bună pentru PSD, motiv pentru care a tergiversat această decizie.

"În mod firesc, fiind o acuzaţie de încălcare a legii, premierul este obligat să răspundă public. Mâine probabil vom avea dovada înregistrării la Înalta Curte, iar Victor Ponta trebui să explice motivele pentru care nu a organizat încă alegeri pentru Consiliul Judeţean Cluj. Au trecut sărbătorile, e o chestiune de câteva minute în şedinţa ordinară, dar trebuie să răspundă. Există tot felul de incidente, instituţii care nu îşi asumă răspunderile, în lipsa unui preşedinte legitim al Consiliului Judeţean Cluj, aşa că trebuie organizate alegeri", a declarat avocatul.

Amintim că pe 3 octombrie liberalul Horea Uioreanu a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj pentru că a fost arestat şi trimis în judecată pentru corupţie. Trei zile mai târziu, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care a constatat încetarea mandatului acestuia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor