Legea conversiei creditelor din franci elveţieni în lei, adoptată de Parlament

După ce a fost eliminat atât pragul de 250.000 de franci, cât şi gradul de îndatorare de 50%, mult aşteptata lege privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a fost adoptată de Parlament.
Vot în Parlament
Vot în Parlament (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Legea privind conversia creditelor din franci elveţieni în lei a fost adoptată, marţi, în unanimitate de Camera Deputaţilor şi merge acum spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Mediafax, cu o zi în urmă, în şedinţa reunită a comisiilor juridică şi de buget finanţe, deputaţii au eliminat - la cererea liderului PSD Liviu Dragnea - pragul de 250.000 de franci elveţieni, introdus săptămâna trecută de PSD.

Au fost aduse, de asemenea, şi modificări menite să clarifice textul legii şi să permită ca toţi consumatorii care au contractat credite în franci elveţieni să poată beneficia de prezenta lege.

Deputaţii nu au fost însă de acord ca perioada de implementare a legii conversiei creditelor în franci elveţieni să fie mai mică de 60 de zile, aşa cum prevede textul iniţial al proiectului.

Cu o săptămână în urmă, tot la solicitarea şefului PSD, deputaţii au eliminat şi gradul de îndatorare de 50%, condiţie introdusă de PSD pentru a putea beneficia de legea conversiei.