PressOne: "Toată lumea e derbedeu". O portiţă legală pentru penalii care vor contracte cu statul

Vot în Parlament
Vot în Parlament (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Unsprezece parlamentari, de la PSD, PNL, UDMR şi din grupul minorităţilor, au depus la Senat în 12 octombrie un proiect de modificare a Legii achiziţiilor publice a cărui adoptare ar permite firmelor anchetate pentru corupţie, fraudă sau chiar pentru terorism să obţină în continuare contracte cu statul, relatează PressOne.

În prezent, Legea achiziţiilor publice (98/2016) prevede posibilitatea excluderii unor astfel de firme din procedura de atribuire a contractelor cu statul.

Printre cei unsprezece iniţiatori ai proiectului se numără liberalul Lucian Bode, fost ministru al Economiei, şi deputatul Eduard Stelian Martin (PSD), despre care publicaţia citată a scris că are peste 1.000 de contracte cu statul.

Proiectul de lege prevede abrogarea unui aliniat din recent adoptata Lege 98/2016 privind achiziţiile publice care le permite acum autorităţilor să pună unele piedici în atribuirea contractelor pe bani publici unor firme anchetate pentru fapte de corupţie.

Pentru a citi în continuarea articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne