Dragnea, demonstraţie de forţă. Legea care elimină 102 taxe, adoptată în timp record de Senat

Proiectul de lege care vizează eliminarea a nu mai puţin de 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie, anunţat cu mare fast în urmă cu câteva zile de liderul PSD Liviu Dragnea, a trecut în timp record de Senat.
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
17.10.2016

PSD vrea să dea lovitura înainte de alegerile parlamentare. Proiectul de lege anunţat recent de liderul PSD Liviu Dragnea, care urmăreşte să elimine nu mai puţin de 102 taxe şi impozite nefiscale, a fost adoptat în procedură de urgenţă de Senat, cu 89 de voturi "pentru", 17 voturi "împotrivă" şi o abţinere.

"Principala problemă pe care o au românii este numărul diabolic de mare de taxe pe care românii trebuie să le plătească. Multe taxe nu acoperă prin valoarea lor costurile, arată lipsa de încredere a statului în cetăţeni, intenţia de a-i umili. Astăzi, ghişeul este un loc al umilinţei. Românii mai au nevoie de un concediu pentru a-şi putea programa să plătească aceste taxe, inventate de-a lungul anului. Putem reduce o mare parte din birocraţie, prin eliminarea acestor taxe", a declarat, în plenul Senatului, preşedintele PSD Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

În replică, liberalul Teodor Atanasiu a precizat că, după trei ani şi jumătate de guvernare Ponta, PSD a găsit soluţia pentru România, o soluţie liberală - scăderea taxelor. "Problema PNL este că PSD, fiind un partid de stânga, nu a înţeles metoda de implementare a scăderii acestor taxe."

Printre taxele pe care social-democraţii vor să le elimine se numără timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

Urmează acum votul din Camera Deputaţilor, care este forul decizional în acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor